Do 15. januara spisak putnika za Gvangžu

97 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak Univerzijada, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Sastanak Univerzijada, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Ažurirano: 14.10.2014. 18:53h

Povodom učešća crnogorskih sportista na Univerzijadi, od 3. do 14. jula iduće godine u kineskom Gvangžuu, Studentski sportski savez Crne Gore (SSSCG) je uz podršku Uprave za mlade i sport organizovao prvi sastanak sa predstavnicima sportskih organizacija – Atletskog saveza (predstavljao ga je generalni sekretar Milan Madžgalj), Košarkaški savez (generalni sekretar Petar Popović, direktor reprezentacija Danilo Mitrović), Odbojkaškog saveza (generalni sekretar Ivan Bošković), Rukometnog saveza (generalni sekretar Emir Bešlija), Vaterpolo saveza (predsjednik stručne komisije za plivanje Mladen Klikovac), Teniskog saveza (sekretar Milica Popović), Stonoteniskog saveza (predsjednik Branko Rogić) i Džudo saveza (sportski direktor Dragan Mrvaljević).

Pored predsjednika Studentskog sportskog saveza Borisa Sekulića i v.d. Direktora Uprave za mlade i sport Igora Vušurovića, sastanku je ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovao i sportski direktor Predrag Marsenić.

Nakon uvodnog izlaganja Vušurovića, Sekulić je prisutne upoznao sa “Projektom Univerzijada 2015” (organizacija, plan puta, važni datumi, kriterijumi, pravila po sportovima...), dok je Marsenić dao pregled Evropskih igara i Igara malih zemalja Evrope.

“Svi učesnici sastanka su ocijenili da je učešće na Univerzijadi 2015. izuzetno važno, jer je to takmičenje, koje je najbliže Olimpijskim igrama, kako po konceptu tako i po organizaciji, i odlična prilika da se steknu nova znanja i iskustva. Pored nesporne masovnosti (na Univerzijadama učestvuje oko 8.000 sportista), Univerzijada je veoma kvalitetno takmičenje na kome veoma često nastupaju osvajači kontinentalnih, svjetskih i olimpijskih medalja”, navodi se u saopštenju Studentskog sportskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, “cilj svih učesnika na Univerzijadi je prije svega dobar sportski rezultat, kao i učešće sportista koji imaju potencijala da budu osvajači najznačajnijih odličja”.

“Za dobar sportski rezultat u ekipnoj konkurenciji se smatra ulazak među četiri najuspješnije ekipe a u pojedinačnoj plasman među osam najboljih”, stoji u saopštenju, uz napomenu da je dogovoreno da SSSCG uz saradnju sa nacionalnim sportskim savezima čiji su sportovi na programu Univerzijade do 15. januara definiše predstavnike Crne Gore, a da se uz pomoć Uprave za mlade i sport obezbijede neophodna novčana sredstva.

Bonus video: