Tužilac još nije kvalifikovao napad na šefa beranske policije

Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, napala su dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje
91 pregleda 4 komentar(a)
Veselin Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.10.2014. 17:42h

Tužilaštvu u Beranama ni nakon osam dana nije dostavljen zvaničan ljekarski nalaz o povredama koje je u navodnom napadu zadobio šef beranske policije Veselin Krgović.

Osnovni državni tužilac upravo zbog toga još ne može kvalifikovati krivično djelo, koje bi na teret stavio i dalje nepoznatim napadačaima koji su Krgovića, kako on tvrdi, presreli ispred zgrade gdje privatno stanuje u noći između 6. i 7. oktobra.

Iz Tužilaštva su “Vijestima” nezvanično kazali da ne znaju zašto im iz Opšte bolnice u Beranama nije dostavljena dokumentacija o Krgovićevim povredama.

Iz Opšte bolnice najprije je saopšteno da je policijski načelnik teško povrijeđen - da je, između ostalog, zadobio potres mozga, ali i da je odbio da bude hospitalizovan.

Prema informacijama “Vijesti”, Krgović privatno stanuje kod direktora beranske bolnice.

Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, napala su dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Uprava policije je tada saopštila i da je izvršen uviđaj, da je Krgoviću medicinska pomoć pružena u Opštoj bolnici, nakon čega je otpušten bez zadržavanja na liječenju.

Iz Centra bezbjednosti Berane, “Vijestima” je rečeno da je istraga i dalje u toku, ali da ne mogu saopštavati detalje.

Uprava policije se više nije oglašavala.

Protiv šefa beranske polcije nedavno je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, nakon što je krajem aprila oduzeto više od 100 paketa cigareta na putu Berane Rožaje.

Disciplinski postupak je otvoren na predlog Unutrašnje kontrole, koja je utvrdila da šefovi beranske policije o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili tužioca. Tužilaštvo provjerava ima li u njegovim radnjama elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Prije toga, mediji su o Krgoviću pisali kao o jednom od 40-ak “učenika” kojima je bivši šef policije Veselin Veljović u kampu Zlatica predavao o značaju ulaska države u NATO.

I tim pitanjem bavila se Unutrašnja kontrola, čiji inspektori su utvrdili da se na skupu govorilo o lokalnim izborima u Mojkovcu koji su se održali par dana nakon tog sastančenja.

Krgović je i ranije dovođen u vezu sa švercom cigareta. Njega je bivši granični policajac, optužio da je otvorio švercerski koridor prema Kosovu. On je to demantovao.

Bonus video: