Bulatović sada brani Klementinu

Objašnjavajući zašto je kod tužioca rekao da je njegova navodna saučesnica mogla znati šta namjerava, Bulatović je kazao da je tada bio zbunjen i od policije maltretiran
60 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2014. 14:31h

Beograđanin Dušan Bulatović, rekao je juče da Makedonka Klementina Marikj nije znala da će on opljačkati kladionicu “Volkano”, objasnivši da je tada samo zloupotrijebio njen pristanak da ga vozi automobilom.

To je ispričao u Osnovnom sudu u Podgorici, gdje se njemu i Klementini sudi za razbojništvo. Prema navodima optužnice, najprije je Marikj ušla u kladionicu da izvidi situaciju, a kada je izašla, Bulatović je ušao i uz prijetnju pištoljem ukrao 75 eura. Makedonka ga je čekala u vozilu.

Objašnjavajući zašto je kod tužioca rekao da je njegova navodna saučesnica mogla znati šta namjerava, Bulatović je kazao da je tada bio zbunjen i od policije maltretiran.

“Ja sam nju zamolio da me prebaci iz Budve, pošto nemam vozačku, da podignem neke stvari sa autobuske stanice u Podgorici. Kad smo stigli u Podgoricu, rekao sam joj da imamo dovoljno vremena dok autobus stigne, i da uđe u jednu kladionicu da uzme kvote i da vidi da li u njoj radi djevojka koja mi se sviđa”, ispričao je Bulatović.

On je dodao i da se ne sjeća da li je prijetio pištoljem, ali i da to nije pravi, nego startni pištolj.

Bulatović je rekao i da Makedonka nije znala za pištolj, da ju je on ugurao u auto i rekao joj da ćuti: “Zaista se kajem zbog svega što sam uradio, ne znam šta mi je bilo”.

Marikj je potvrdila da nije znala šta će se desiti, niti očekivala da bi Bulatović mogao nešto slično da uradi.

“Družili smo se nekih mjesec dana i on nije pokazivao znake da bi učinio tako nešto”, istakla je ona.

Suđenje se nastavlja 10. novembra.

Za krivično djelo za koje su optuženi predviđena je kazna zatvora od dvije do deset godina.

Bonus video: