Odbojkašice napredovale pet pozicija

0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.10.2014. 12:17h

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore napredovala je pet mjesta na najnovijoj rang listi Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) - "crvene" se, naime, trenutno nalaze na diobi 68. mjesta sa osam bodova, zajedno sa Bocvanom, Letonijom, Novim Zelandom i Ugandom, objavio je FIVB.

Crna Gora je napredovala zahvaljujući plasmanu u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je donio jedan bod.

Titula prvaka svijeta, donijela je Sjedinjenim Američkim Državama prvu poziciju na FIVB rang listi (sa 345 bodova), na kojoj su pretekli Brazil (310), koji je na SP u Italiji uzeo bronzu i pao na drugo mjesto.

Napredovale su i Kineskinje (276), koje su osvajanjem srebra popravile plasman za dvije pozicije, i sada su treće, dok su po jedno mjesto nazadovale Japan (sada je četvrti) sa 271 i Italija (peta) sa 258 bodova.

Dominikanska Republika (181) je sada šesta, a peto mjesto na SP je donijelo napredak od četiri pozicije. Rusija (180) je nazadovala dva mjesta i sada je sedma.

Srbija je sa 150 bodova zadržala osmu poziciju, kao i devetoplasirana Njemačka (139), dok je Top 10 zaokružuje Koreja (137), koja je nazadovala tri pozicije.

Od viših jugoslovenskih republika, ispred Crne Gore je još samo Hrvatska (57) na 17. mjestu.

Bosna i Hercegovina je trenutno 86. a Slovenija 119. na svijetu.

Najveći napredak na FIVB listi napravio je Kipar, koji je za 57. mjesta popravio plasman i sada je 53. dok je najviše nazadovala upravo Slovenija, za 76 pozicija.

Bonus video: