I pravosnažno 14 godina robije za ubistvo maloljetne kćerke

U obrazloženju prvostepene presude, sudija Dragoje Jović napisao je da je Adžović surovo, bez ozbiljnijeg povoda, nanio kćerki povrede udarcima rukama, nogama i držalom od lopate
115 pregleda 10 komentar(a)
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2014. 07:17h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Mirsadu M. Adžoviću, koji je u Višem sudu u Podgorici osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva sedamnaestogodišnje kćerke Andrijane.

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja 2013. godine, nakon kraće svađe kćerki zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu. Kada je pala na pod, piše, nastavio je da je udara nogama, a potom je, kako se navodi u optužnici, uzeo držalo od lopate i izudarao je do smrti.

Za krivično djelo - ubistvo, zakonom je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora.

U odluci se navodi da je Viši sud, kao otežavajuće okolnosti, pravilno ocijenio to da je ubistvo počinio u blizini ostalih članova porodice od kojih su troje djeca:

"Koji su i sami morali osjećati strah i patnju zbog postupaka koje je preduzeo optuženi prema oštećenoj, koji su dugo trajali i bili propraćeni zapomaganjem oštećene, uz činjenicu da je surovo pretukao, pa takve okolnosti daju posebnu težinu izvršenju krivičnog djela i uvećavaju stepena krvice optuženog".

U obrazloženju prvostepene presude, sudija Dragoje Jović napisao je da je Adžović surovo, bez ozbiljnijeg povoda, nanio kćerki povrede udarcima rukama, nogama i držalom od lopate.

"Način izvršenja ubistva je neuobičajen, jer se rijetko sreće u sudskoj praksi".

Sudija se u obrazloženju presude pozvao i na nalaz vještaka sudsko-medicinske struke dr Nemanje Radojevića, koji je na glavnom pretresu naveo da je Mirsad Adžović zadao od 50 do 70 udaraca pesnicom, nogama i drvenom palicom, kada je nasmrt pretukao kćerku Adrijanu.

Bonus video: