Počinje zagrijavanje za teretanu na otvorenom

0 komentar(a)
Coca Cola festival pokreta, Foto: Coca Cola Hellenic
Coca Cola festival pokreta, Foto: Coca Cola Hellenic
Ažurirano: 11.10.2014. 18:17h

Coca-Cola Festivalom pokreta, koji je održan ispred Delta Sitija, građani Podgorice danas su počeli zagrijavanje za teretanu na otvorenom. Veliki broj onih koji su odlučili da se pridruže festivalu i vježbaju zajedno sa licenciranim instruktorima najbolja su potvrda da teretanu na otvorenom svi nestrpljivo iščekuju. Prvu Coca-Cola teretanu na otvorenom stanovnici Glavnog grada dobiće tokom narednog mjeseca, saopšteno je iz kompanije Coca Cola Hellenic.

Iz kompanije, koja je pokretač akcije, saopštili su da je Festival imao za cilj da pokrene što veći broj ljudi na bavljenje fizičkom aktivnošću, te da ih edukuje o značaju redovne rekreacije.

"U brzom tempu života kakav moderno vrijeme nosi sa sobom, često nalazimo izgovore za izostanak fizičke aktivnosti. Danas smo odlučili da građanima damo razloge zašto treba da budu aktivni“, kazala je Jovana Tufegdžić, supervizor za društvenu odgovornost u Coca-Cola Hellenic.

Te poruke prenijeli su učesnicima profesionalni fitnes trener Mirko Krunić i instruktorka plesa Nikolina Ceković, koji su, kao Coca-Cola ambasadori, kroz pokazivanje osnova treninga, ali i modernih plesova, na najbolji način iskazali sve koristi redovnog vježbanja. Oni su poručili da redovno vježbanje poboljšava stanje organizma, daje energiju, oslobađa stres i vraća radost.

„Istraživanja koja smo sprovodili pokazala su da je količina radosti koju osjećamo direktno srazmjerna intenzitetu fizičke aktivnosti. Zbog toga je Coca-Cola Hellenic širom svijeta inicirala Pokret za radost, kojim inspirišemo ljude na rekreaciju. U sklopu ove inicijative je i Coca-Cola Festival pokreta koji danas organizujemo, nakon čega ćemo, dobro pripremljeni, uskoro vježbati na otvorenom prostoru, u Podgorici“, najavila je Tufegdžić.

U sklopu Coca-Cola Festivala pokreta danas su organizovana i brojna takmičenja u košarci, mini fudbalu i stonom tenisu, a najuspješnijima su dodijeljene nagrade, među kojim i sportska oprema. Kao specijalna gošća nastupila je pjevačica Sara Jovanović.

Partneri kompaniji Coca-Cola Hellenic na ovom projektu su Glavni grad Podgorica, Uprava za mlade i sport, Dom zdravlja Podgorica i Televizija Vijesti.

Bonus video: