Slučaj prebijanja Pejanovića: Policajci ipak idu u zatvor

Nikada nije utvrđeno ko su policajci koji su maskirani fantomkama ušli u pritvorsku jedinicu i brutalno pretukli Pejanovića
219 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2014. 15:20h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom su policajci Ivica Paunović, Milan Kljajević i Milanko Leković osuđeni na po tri mjeseca zatvora za zlostavljanje i mučenje putem pomaganja pokojnog Aleksandra Pejanovića.

Istom presudom, oni su oslobođeni optužbi za nanošenje teških tjelesnih povreda ubijenom bokseru.

Time je pravosnažno okončan šestogodišnji proces koji se vodio protiv njih zbog brutalnog prebijanja Pejanovića u betonjerci podgoričke policije, gdje je završio nakon protestnog mitinga zbog Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova.

Viši sud ranije je dva puta ukidao osuđujuće presude Osnovnog suda, kojima su policajci osuđivani na nekoliko mjeseci veće kazne zatvora, nego posljednjom potvrđenom presudom.

Aleksandar Pejanović (arhiva) foto: Arhiva "Vijesti"

Sud je utvrdio da su Paunović, Kljajević i Leković krivi za zlostavljanje i mučenje putem pomaganja na osnovu iskaza sada pokojnog Pejanovića i penzionisanog policajca Gorana Stankovića.

Policajci su oslobođeni optužbi za nanošenje teških tjelesnih povreda, jer, kako je rečeno, nije moglo biti utvrđeno vrijeme nanošenja povreda, što je Viši sud tražio u ukidnom rješenju, pa nije mogla biti utvrđena ni njihova težina.

"Sud je saslušao vještaka medicinske struke koji je rekao da je nemoguće utvrditi koje povrede su nastale u kom periodu, pa ni utvrditi težinu povreda", navodi se u obrazloženju presude.

Još nije utvrđeno ko su policajci koji su tada s fantomkama ušli u pritvorsku jedinicu i brutalno pretukli Pejanovića.

On je ubijen u maju 2012. ispred zgrade u kojoj je živio, a za ubistvo je pravosnažno osuđen policajac Zoran Bulatović.

Galerija

Bonus video: