Izabran novi Upravni odbor Karate saveza Crne Gore

104 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.10.2014. 15:06h

Skupština Karate saveza Crne Gore (KSCG) izabrala je danas novi Upravni odbor (UO), dok je produžen mandat Nadzornom odboru, na sjednici u Podgorici.

Na predlog predsjednika Dragana Šakotića u UO imenovani su Miroslav Radojević, Ranko Vukotić, Nikola Raković, Zoran Mrdak, Vladimir Mrvaljević, Boris Cvetković i Vesna Milinković.

Ponudu da bude član odbora imao je i Dragoljub Kopitović, ali je on odbio navodeći da smatra da Savezu može više pomoći u tehničkoj organizaciji.

Saopšteno je da će predsjednik ostale članove imenovati na narednoj sjednici.

Šakotić je najavio mogućnost da dosadašnji broj članova UO (11), promjenom Statuta, bude smanjen na devet.

Odbor je izabran sa jednim glasom protiv, predjednika Karate saveza Podgorice Radomira Nastića.

Odlukom Skupštine, Nadzorni odbor u sastavu Branislav Pljevaljčić, Milisav Jurišević i Dragan Bojović, obavljaće svoju funkciju i naredne četiri godine.

Skupština je, nakon burne rasprave koja je trajala četiri sata, odlučila da zbog proceduralnih grešaka vrati pravo glasa klubovima, punopravnim članovima Skupštine, koji su to izgubili neplaćanjem kotizacije i neučešćem na šampionatima Crne Gore.

Dogovoreno je da tih sedam klubova budu uključeni u sistem takmičenja, ali da će ga ponovo izgubiti ukoliko do kraja godine ne ispune svoje obaveze i ne uključe se u rad saveza.

Isključenju i brisanju tih klubova usprostivio se inspektor za sport Branislav Ivanović, koji je to obrazložio da nije ispoštovana pravna procedura, odnosno da donešene odluke nijesu u skladu sa Statutom KSCG.

On je kazao da ne želi da utiče na ispravnost odluke Skupštine, ali da odluku o isključenju nije donijela Disciplinska komisija Saveza, kao I da ti klubovi nijesu bili obaviješteni o isključenju i nijesu imali pravo žalbe.

Ivanović je kazao da će Uprava za mlade i sport, ukoliko se situacija u Karate savezu ne popravi, uvesti monitoring i reviziju troškova te asocijacije.

“Poštujem rezultate i masovnost u vašem Savezu, ali se neke stvari moraju poštovati i mijenjati. Država je vas ispoštovala sve ove godine i od 2007. godine Karate savezu uplatila 585 hiljada EUR, a klubovima još 181 hiljadu. To nije mali novac, ukupno 766 hiljada, koji mnogi Savezi nijesu dobili, a isto imaju dobre rezultate”, rekao je Ivanović obraćajući se članovima Skupštine KSCG.

Bonus video: