"Stres je bio jak, ali bez posljedica"

Vještak Golubović rekao je da stres nije ostavio trajne posljedice na Malikovića, jer se radi o “natpro' sječno inteligen tnoj osobi i čovjeku koji se praznio fizičkom aktivnošću”
336 pregleda 7 komentar(a)
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.10.2014. 15:53h

Sudski vještak, psihijatar dr Željko Golubović, kazao je juče da je novoizabrani načelnik kolašinske policije Zlatko Maliković mjesec bio pod jakim intenzitetom stresa.

On je rekao u nastavku suđenja po tužbi Malikovića, koji je tužio Ministarstvo unutrašnjih poslova za mobing, jer je više od godinu bio neraspoređen u službi. Vještak Golubović rekao je da stres nije ostavio trajne posljedice na Malikovića, jer se radi o “natpro' sječno inteligen tnoj osobi i čovjeku koji se praznio fizičkom aktivnošću”.

“Intenzitet duševnih bolova i stresa opao je nakon donošenja rješenja komisije za žalbe. Deset mjeseci bio je pod blagim stresom, zbog sudskih procesa i iščekivanja...” istakao je Golubović. Malikovićev punomoćnik, advokat Branko Bulatović prigovorio je nalazu vještaka u dijelu vezanom za dužinu intenziteta duševnih bolova. Istakao je da rješenje komisije za žalbe, iako je bilo pozitivno za njegovog klijenta, nije imalo nikakav uticaj na njegov radno-pravni status.

“Ta činjenica da je rješenje donijeto a nije sprovedeno kod tužioca je pojačala duševne bolove, tako da smatramo da su se duševni bolovi jakog intenziteta nastavili i nakon mjesec dana”, istakao je Bulatović. Golubović je kazao da je, kojim slučajem, jak intenzitet stresa trajao duže od mjesec dana, da bi Maliković morao potražiti ljekarsku pomoć. “U ovom slučaju tužilac nema medicinsku dokumentaciju, te prema tome smatram da jak intenzitet stresa nije trajao duže od mjesec, odnosno četiri nedjelje”, zaključio je Golubović. Maliković je na jučerašnjem ročištu saopštio da još nije dobio pisano rješenje da je raspoređen na poslove šefa kolašinske policije.

On je kazao da obavlja taj posao po osnovu usmenog dogovora sa direktorom Uprave policije Slavkom Stojanovićem. Između tužioca i njegovog advokata Jovovića juče nije postojala saglasnost u vezi toga da li je nova funkcija Malikovića nastavak mobinga nad njim, s obzirom da je radno mjesto koje je dobio nižerangirano od mjesta koje je ranije obavljao. Maliković to ne vidi kao nastavak mobinga, rekavši da je taj zadatak prihvatio kao profesionalac, ali smatra da je shodno svojim kapacitetima mogao dobiti više rangirano radno mjesto. Maliković je postavljen na čelo Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, odlukom Kolegijuma Uprave policije.

Bonus video: