Zbog pokušaja iznude od vlasnika "Gardena": "Reketaši" idu pred sud

791 pregleda 11 komentar(a)
Željko Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Željko Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.10.2014. 20:19h

Krivično vijeće podgoričkog Osnovnog suda potvrdilo je optužnicu protiv Vidoja Stanišića, Saše Klikovca i Željka Bulatovića, zbog krivičnog djela iznuda u pokušaju.

Sudiće im sutkinja Nada Rabrenović, potvrdila je “Vijestima” portparolka tog suda Ivana Becić.

“Pritvor protiv istih zbog opasnosti od bjekstva produžen nakon podizanja optužnice i trajaće do dalje odluke suda”, saopštila je Becić.

Početak suđenja još nije zakazan, a za krivično djelo za koje im se sudi predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njih trojice zbog pokušaja reketiranja vlasnika podgoričkog restorana “Garden” Mirka Simonovića, od koga su 1. avgusta navodno tražili 5.000 eura.

Prema optužnici, Simonović je odbio da im preda novac, nakon čega je Bulatović navodno i fizički pokušao da nasrne na njega.

Tada je, kako se navodi, vlasniku poručio da im da 5.000 eura ili da restoran prepiše na Klikovca. U suprotnom, navodno je rekao, u lokal će mu dovesti ekipu koja bi pravila nerede i tjerala goste.

Kada nijesu uspjeli da ga prisile da im preda novac, piše u optužnici, otišli su i poručili mu da dobro razmisli jer će se sjutradan vratiti.

On je slučaj prijavio policiji. Sva trojica optuženih od ranije su poznata policiji.

U Višem sudu se protiv Stanišića i Klikovca vodi proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Bonus video: