Budvanska rivijera osvojila i turnir u Novom Pazaru

0 komentar(a)
Babić, Ćaćić, Radke, Foto: Facebook
Babić, Ćaćić, Radke, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.10.2014. 20:00h

Nakon Novog Sada, odnosno Memorijala "Žarko Petrović", odbojkaši Budvanske rivijere osvojili su i prvo mjesto na "Turniru prijateljstva" u Novom Pazaru" - izabranici Slobodana Boškana savladali su večeras u finalu turski Mili Pjango 3:0 (25:21, 25:23, 26:24).

Budvani su juče u polufinalu bili bolji od Crvene zvezde (3:1), dok je Mili Pjango savladao domaćina, Novi Pazar 3:2.

Treće mjesto pripalo je Crvenoj zvezdi, koja je u "utješnom finalu" bila bolja od domaćina Novog Pazara sa 3:1 (25:23, 25:22, 21:25, 25:15).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petar Krsmanović iz Budvanske rivijere.

"Na polovini smo pripremnog perioda za Ligu šampiona i ovo je bila dobra prilika da vidimo šta treba popraviti. Imamo još rezerve, došlo je puno novih igrača i treba ih uigrati", rekao je Slobodan Boškan radiju Sto plus.

Meč za Budvane je počela sljedeća postava - tehničar Murilo Radke, korektor Armando Danger Mulen, primači Vojin Ćaćić i Joslejder Herardo Kala, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Petar Krsmanović, te libero Ivan Rašović.

Lazar Ćirović je u trećem setu na prijemu zamijenio Kalu, a u istom setu su u igru ulazili i tehničar Aleksandar Ivković i posljednje pojačanje, Luka Babić.

Brazilski Radke je odlično rasporedio lopte, pa je i ponterski učinak bio prilično ujednačen - Ćaćić, Danger Mulen i Kala su upisali po 12 poena, Petar Krsmanović je dodao 10, Ivan Ječmenica 8, Lazar Ćirović 3, te Radke 1.

U turskoj ekipi istakao se Gazmend sa 15 poena.

Budvani su od rivala bili slabiji na prijemu servisa (45-62 odsto pozitivni prijem, 33-43 odsto idealni), a imali su grešku više (19-18).

Crnogorski šampion je bio bolji na bloku (9-5) i napadu (54-46 odsto realizacije), a imao je i as više (5-4),

Budvani su, tako, nastavili uspješnu seriju u pobjeda u pripremnom periodu, pošto su po dva puta u Budvi bili bolji od Vojvodine i Mili Pjanga, u Novom Sadu su redom savladali Drezden, Dobrudžu i Vojvodinu, a u Novom Pazaru Crvenu zvezdu i Mili Pjango...

Bonus video: