Uhapšena osumnjičena za pomaganje u pokušaju ubistva

Službenici podgoričke policije danas su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.D. i V.P, uz koju je V.P. privedena nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo
5 komentar(a)
Lisice, Foto: Shutterstock
Lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2014. 18:50h

Podgorička policija uhapsila je sugrađanku V.P. (34) zbog sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njeni službenici intenzivno tragaju za Đ.D. (60) iz Podgorice, osumnjičenim za pokušaj ubistva M.Đ. i R.M. iz istog grada.

Đ.D. je, kako se sumnja, u utorak oko 15 sati, ispred porodične kuće M.Đ. u podgoričkom naselju Murtovina, u njega ispalio više hitaca koji su mu nanijeli teške tjelesne povrede.

„On je potom, kako se sumnja, i u pravcu R.M, koji se nalazio sa M.Đ. ispred njegove kuće, ispalio nekoliko projektila koji ga nijesu pogodili. Osumnjičeni je nakon izvršenja krivičnog djela pobjegao sa lica mjesta“, kaže se u saopštenju.

U policiji sumnjaju da je V.P. pomogla Đ.D. u izvršenju krivičnog djela tako što ga je, vozilom koje je iznajmila, odvezla do mjesta izvršenja krivičnog djela.

Oštećenom M.Đ. je medicinska pomoć pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra, nakon čega je hospitalizovan u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Službenici podgoričke policije danas su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.D. i V.P, uz koju je V.P. privedena nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.

Bonus video: