Tužilac komore još vaga o Piperoviću

Predsjednik Višeg suda podnio je prijavu protiv Piperovića zbog teže povrede Kodeksa advokata, jer je nakon objavljene prvostepene presude u predmetu Zavala, uvrijedio sutkinju Valentinu Pavličić
80 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2014. 19:42h

Disciplinski tužilac Advokatske komore još proučava spise i nije odlučio da li će podići optužnicu ili će odbaciti prijavu koju je protiv advokata Zorana Piperovića podnio predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

To je "Vijestima" rekao predsjednik Komore Zdravko Begović.

On je podsjetio da je Savić još 23. jula podnio disciplinsku prijavu protiv Piperovića, kako bi nadležni organi Komore ocijenili da li u postupcima advokata postoji povreda Statuta Komore i Kodeksa profesionalne etike...

"Odmah nakon dostavljanja prijave, disciplinski tužilac, advokat Živko Savović dostavio je istu Piperoviću, kako bi se izjasnio o njenim navodima. Imajući u vidu činjenicu da je od avgusta do septembra administracija Advokatske komore bila na godišnjem odmoru, sva pošta primljena je tek 1. septembra. Disciplinski tužilac će u zakonskom roku, imajući u vidu stanje u spisima, odlučiti da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka ili će istu odbaciti, o čemu će podnosilac prijave biti blagovremeno obaviješten", izjavio je Begović.

Begović

Predsjednik Višeg suda podnio je prijavu protiv Piperovića zbog teže povrede Kodeksa advokata, jer je nakon objavljene prvostepene presude u predmetu Zavala, uvrijedio sutkinju Valentinu Pavličić.

Piperović je presudu tada pred novinarima okarakterisao kao "bruku" i "nesretnu".

Iz Višeg suda potom su ocijenili da to nije primjereno načinu na koji advokat može izraziti lični stav i da se ne mogu smatrati elementarno pristojnim načinom izražavanja suprotnog mišljenja advokata.

"Neka Savić povuče prijavu i izvini mi se, prihvatiću"...

Piperović je "Vijestima" rekao da ne zna da li je i šta po tom pitanju odlučila Advokatka komora.

Piperović

"Mislio sam da će biti brza odluka, jer je reakcija na onako pametnu prijavu protiv mene, bila baš munjevita. Vaš list je objavio skoro sve što sam tada napisao u izjašnjenju povodom te prijave. Sada ponavljam. Najbolje je za Borisa Savića da ga tužilac obavijesti da prijavi protiv mene nema mjesta. I spasi i njega i idejnog tvorca Borisove reakcije daljeg blama. A može da je povure i izvini mi se. Prihvatiću to, mada teška srca. Ali, ipak hoću. A kad smo kod vođenja računa o načinu izražavanja, da mu kažem. Zna li on čuveni predsjednik Višeg suda, da u pismenom otpravku presude za predmet 'Zavala', u obrazloženju iste stoji konstatacija da svjedoci Tičić, Rađenović i Medigović nijesu ozbiljni ljudi, a pokrivali su ozbiljne funkcije. Ako mi vjeruje na riječ, ja presudu pisao nijesam. A ako mi ne vjeruje neka me i za prednje prijavi. Elem, čekam poziv iz Komore. Iako mi srce govori da to ne bi trebalo da se dogodi. Zbog samog Borisa. I suda mu", kazao je Piperović.

Galerija

Bonus video: