Oglasila se porodica francuskog vozača

Bjanki ima tešku povredu mozga

Nije, međutim, saopšteno koliko je oštećenje pretrpio mozak vozača Marusije kada je podletio pod traktor na VN Japana
1 komentar(a)
Žil Bjanki, Foto: Reuters
Žil Bjanki, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2014. 08:22h

Tri dana nakon teške nesreće na Suzuki, konačno se saznalo kakve je povrede zadobio Žil Bjanki - porodica 25-godišnjeg Francuza je objavila da je vozač Marusije pretrpio difuzno aksonalno oštećenje mozga.

U saopštenju koje je predato preko pres službe ruskog tima, porodica se zahvalila svima na podršci i poručila da je Žil u najboljim rukama.

U to su ih uvjerili Francuz Žerar Sajan i Italijan Alesandro Frati, svjetski priznati neurohirurzi koji su stigli u Japan na zahtjev Ferarija, čiji je Bjanki test vozač.

"Ovo je veoma težak trenutak za našu porodicu, ali nam poruke podrške iz svih krajeva svijeta donose veliku utjehu. Žil ostaje na Odjeljenju intenzivne njege u Mie medicinskom centru u Jokaičiju. Doživio je difuzno aksonalno oštećenje i u kritičnom je, ali stabilnom stanju. Medicinsko osoblje mu pruža najbolju moguću njegu, zahvalni smo na svemu što je uradilo za Žila od nesreće. Hvala i profesorima Sajanu i Fratiju, koji su došli u Japan na zahtjev Ferarija i uvjerili nas da Žil dobija najbolju moguću pomoć”, stoji u saopštenju porodice.

Nije, međutim, saopšteno koliko je oštećenje pretrpio mozak vozača Marusije kada je podletio pod traktor na Velikoj nagradi Japana.

Kod najtežih difuznih aksonalnih oštećenja pacijenti se u 90 odsto slučajeva nikada ne probude iz kome, ali rijetko ko ima tako dobre doktore kraj sebe kao Bjanki.

Sajan je, uostalom, učestvovao u liječenju Mihaela Šumahera, čije je stanje bolje iz dana u dan. O tome govore i riječi predsjednika Međunarodne automobilističke federacije Žana Toda.

"Vidio sam ga Mihaela nedavno i mogu reći da se njegovo stanje konstantno poboljšava. Pomaže mu to što je kući sa porodicom. To mu daje snagu", rekao je Tod.

Preporučujemo za Vas