Bojić: Znate li da ste osudili nevinog čovjeka?

"Šoškiću se nisam ni primakao, a ne da sam ga sustigao i tukao pištoljem, kako je napisala tužiteljka Nada Bugarin", kazao je Bojić
122 pregleda 5 komentar(a)
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.10.2014. 07:48h

Policajac iz Berana Željko Bojić zakleo se u dijete da nije kriv za smrt Miroslava Šoškića i da tog sugrađanina, od kada je pobjegao iz stanice, nije ni prstom takao.

Na početku ponovljenog postupka u kom odgovara za ubistvo Šoškića, Bojić je rekao da je jedini fizički kontakt između njih bio dok je sada pokojnog muškarca uvodio u zgradu policije.

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Bojić osuđen na 18 mjeseci zatvora, a potvrdio oslobađajuću presudu njegovom kolegi Adnanu Kožaru. Bojić je juče rekao da svi dobro znaju da je osuđen nevin i da može biti kriv jedino zato što je trčao za sada pokojnim Šoškićem, nakon što je pobjegao iz stanice policije.

"U stvari, ja sam oštećena strana. Samo tražim da ispitate sve okolnosti događaja i da mi dozvolite da odbranu iznesem do kraja“, kazao je Bojić.

On je kazao da se tužilac Rifat Hadrović na rekonstrukciji ponašao tako da "samo što ga nije tukao", a zatim pitao sudiju Jokana Varagića - da li shvata da je osudio nevinog čovjeka.

"Šoškiću se nisam ni primakao, a ne da sam ga sustigao i tukao pištoljem, kako je napisala tužiteljka Nada Bugarin", kazao je Bojić.

Bojić je rekao da je te noći bila slaba vidljivost zbog magle, da je Šoškića vidio na razdaljini od oko 20 metara, kao i da je Kožar kod buvlje pijace poslije njega stigao samo par sekundi kasnije.

Miroslav Šoškić je nestao u noći 17. decembra 2008. godine nakon što je pobjegao iz stanice policije poslije hapšenja. Nekoliko dana ništa se o njemu nije znalo, dok tijelo mladića nije pronađeno u Limu.

Bonus video: