Okrivljeni za prebijanje novinarke "Dana" počeo štrajk glađu

"Ako tužilaštvo bude imalo ijedan dokaz osim mog potpisa, na koji su me primorali pojedini nikšićkih inspektora koji su me maltetirali, prebijali i ucjenjivali na djecu, osudite me sto godina, ne sto, nego me izvedite na sred trga grada Nikšića, polijte me benzinom i živog me spalite", piše u obraćanju Mitrovića
191 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Mitrović, Foto: Ivan Petrušić
Vladimir Mitrović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.10.2014. 17:14h

Nikšićanin Vladimir Mitrović, jedan od optuženih za prebijanje novinarke "Dana" Lidije Nikčević, počeo je štrajk glađu koji, kako je rekao, neće prekidati dok se ne ispune njegovi uslovi ili dok ne umre.

Pismo je proslijedio njegov otac, Milovan Mitrović.

On je štrajk obrazložio time što, naveo je, sedmi mjesec njih šestorica leže u pritvoru bez dokaza.

"U ovom slučaju ako tužilaštvo bude imalo ijedan dokaz osim mog potpisa, na koji su me primorali pojedini nikšićkih inspektora koji su me maltetirali, prebijali i ucjenjivali na djecu, osudite me sto godina, ne sto, nego me izvedite na sred trga grada Nikšića, polijte me benzinom i živog me spalite", piše u obraćanju Mitrovića.

On je nabrojao uslove za prestanak štrajka.

"Da se ovih 5 ljudi i ja puste da se brane sa slobode. Da me u prisustvu advokata saslušaju ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, ministar pravde Duško Marković i direktor uprave policije gospodin Slavko Stojanović, ili neko od njihovih pomoćnika, ako su oni previše zauzeti da bi razgovarali sa mnom", rekao je Mitrović.

On je zatražio da se Konjević, ODT u Nikšiću Šekarić i načelnik nikšićke policije Milovan Pavićević javno obrate javnosti i izvine ovim ljudima.

"Konjević prvo treba da pohapsi nikšićke inspektore:Pekovića, Koprivicu i Žižića koji su napravili ovako neviđeno nedjelo, nezapamćeno od kada postoji policija, tužilaštvo i sudstvo u Crnoj Gori. Ovi inspektori veći kriminalci od bilo kog kriminalca u gradu Nikšiću i da odatle počnu istragu i pronađu pravog krivca tj napadača na novinarku Dana a ne da sude nevinim ljudima", rekao je Mitrović.

On je pozvao građane Nikšića da se ugledaju na građane Herceg Novog, kako su oni ustali i protestvovali da se pronađe ubica njihovog sugrađanina.

"Zato Nikšićani ustanite i pomozite ovim ljudima da dokažu da su nevini, jer su uzalud svi dokazi kad sudije Perović dobija naređenja da li da osudi ili ne,zato nedozvolite da osuđuju nevine ljude nego pomozite da se pronađu pravi krivci i kazne za napad na novinarku 'Dana', Lidiju Nikčević," zaključio je Mitrović.

Bonus video: