Podignuta optužnica protiv Šaranovića i Koljenšića

Optuženima je stavljeno na teret krivično djelo kriminalno udruživanje. Osim toga Šaranović se tereti i za teško ubistvo putem podstrekavanja, a Koljenšić za teško ubistvo putem pomaganja
13 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2014. 17:12h

Zamjenik Višeg državnog tužioca Željko Tomković podigao je optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, koje tereti za više krivičnih djela, među kojima za učešće u ubistvu Beograđanina Nikole Bojovića.

Kako je televiziji Vijesti potvrdio Tomković, optuženima je stavljeno na teret krivično djelo kriminalno udruživanje. Osim toga Šaranović se tereti i za teško ubistvo putem podstrekavanja, a Koljenšić za teško ubistvo putem pomaganja.

Ratko Koljenšić

Tomković je naveo da se optužnicom Šaranović tereti da je zajedno sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovao kriminalnu grupu radi vršenja više teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore i Srbije.

Grupa je, kako prenosi televizija Vijesti, za cilj imala likvidaciju Baranina Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći prošle godine.

Ista grupa, prema optužnici, odgovorna je za likvidaciju Miloša Vidakovića u Budvi prošle godine.

Tužilac je predložio i produženje pritvora za Šaranovića i Koljenšića, koji bi se danas po Zakonu našli na slobodi da optužnica nije podignuta. Oni su u Istražnom zatvoru šest mjeseci.

Bonus video: