Porodica Bjanki: Žil je i dalje u kritičnom stanju

0 komentar(a)
Žil Bjanki, Foto: Beta/AP
Žil Bjanki, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2014. 16:29h

Roditelji Žila Bjankija, vozača Formule 1, saopštili su danas da je njihov sin i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju poslije udesa na trci za Veliku nagradu Japana.

Oni su naveli da je Bjanki zadobio difuznu aksonalnu povredu mozga, koja nastaje poslije jakog udara u glavu i oštećenja nerava u mozgu.

"Ovo je veoma težak period za našu porodicu, ali poruke podrške koje je naš sin dobio od ljudi širom svijeta su nam malo sve ovo olakšale. I zbog toga se svima zahvaljujemo", navodi se u saopštenju.

Njegova porodica je navela da će dalje informacije o njegovom stanju biti objavljene "kada bude vrijeme za to".

Bjanki (25) je u nedjelju tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana teško povrijedio glavu, kada je pri velikoj brzini udario u kran koji je na stazi iznosio slupani bolid Adrijana Zutila.

Zbog toga je trka prekinuta šest krugova prije kraja.

Tod: Šumaher će voditi relativno normalan život

Bivši predsjednik Ferarija Žan Tod kazao je da će Mihael Šumaher, koji se oporavlja od povreda glave zadobijenih na skijanju krajem decembra, uskoro moći da vodi relativno normalan život.

Tod je nedavno posjetio Šumahera u njegovom domu u Švajcarskoj, gdje ima potpunu medicinsku njegu.

"Šumaher će uskoro voditi relativno normalan život, ali sigurno je da više neće moći da vozi u Formuli 1", rekao je Tod.

On je naglasio da se zdravstveno stanje Šumahera popravilo i da je "najvažnije od svega da je on kod kuće okružen porodicom".

Sedmostruki šampion svijeta u Formuli`1 je zbog teških povreda glave zadobijenih 29. decembra na skijanju u francuskim Alpima do juna bio u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a prije mjesec dana je prebačen kući na dalji oporavak.

Bonus video: