Zindoviću potvrđena presuda za ubistvo Popovića

“Niko nije želio da se desi ovakva tragedija, jer smo sa porodicom Popović bili u prijateljskim i kumovskim odnosima”
151 pregleda 1 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.10.2014. 14:21h

Jovica Zindović, osuđeni za ubistvo Luke Popovića, saopštio je juče da nije osuđen na osnovu dokaza, već medijskog pritiska i pritiska pokojnikove porodice na sud.

Zindoviću je juče dostavljena potvrđena pravosnažna presuda od 15,3 godine. On se, preko porodice, pismom obratio javnosti. Zindović u tom tekstu navodi da oštećenoj porodici nije bilo bitno da sazna istinu, nego su se po svaku cijenu “trudili da budem maksimalno kažnjen”.

On teško optužuje tužiteljku Ljubinku Madžgalj, tvrdeći da je opstruirala kompletnu istragu i da nije radila po zakonu. Rekao je da za svoje tvrdnje može ponuditi dokaze nadležnim organima.

"Postoje tri očevica događaja, a jedan od njih je najbolji prijatelj pokojnog. Iako im je prijećeno, ti ljudi su na suđenju rekli, a na rekonstrukciji i pokazali kako se desila tragedija. Međutim, sudija Bošković nije našao za shodno da uzme u obzir izjavu tog svjedoka i time me potpuno obespravio. Imajući u vidu da je to najbolji drug pokojnog, čije je svjedočenje zanemareno, kakve bih onda šanse imao da je ključni svjedok kojim slučajem bio moj najbolji drug”, piše u pismu Zindovića.

On je napisao da ne zna koji su motivi sudije Vidomira Boškovića da ga po svaku cijenu maksimalno kazni, ali bez dokaza.

“Osuđen sam za ubistvo sa umišljajem, a da niko nije odredio neuropsihijatrijsko vjestačenje što je po zakonu moralo biti. Tako je odlučio Bošković. Pitam - kako to može biti umišljaj, kada u presudi i sam navodi da nikakav motiv nije postojao, niti je utvrđen”, navodi Zindović.

On je konstatovao da ima pravo žalbe Vrhovnom sudu, ali da se plaši da ni tamo neće naći pravdu...

“Nadam se da će se neko nadležan zainteresovati za moj slučaj, jer garantujem životom da niko od sudija Apelacionog suda nije ni pročitao moj slučaj... Niko od njih, počev od tužioca, pa do sudija Apelacionog suda, nije uzeo u obzir izjavu nijednog svjedoka, nijesu uvažili nalaze vještaka... već su po sopstvenom nahođenju donijeli ovakvu nakaradnu odluku. Nalaz vještaka obducenta dr Nemanje Radojevića, koji je nakon izvršene rekonstrukcije saopštio da je moja odbrana moguća, ne znači ništa sudiji, koji sa osmijehom na licu odlučuje da me živog zakopa”.

On je napisao i da su mu brojni ugledni advokati saopštili da su zgroženi presudom, jer činjenice govore da se radi o slučaju iz nehata.

“Niko nije želio da se desi ovakva tragedija, jer smo sa porodicom Popović do tog trenutka bili u višedecenijskom prijateljstvu i kumovskim odnosima, koje sada oni nošeni osvetom, negiraju”, piše Zindović u pismu.

Bonus video: