Ništa od dogovora, Mijović traži da ga vrate u ANB

Na prošlom ročištu bivši advokat pominjao je poravnanje
305 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.10.2014. 15:15h

Bivši funkcioner Službe državne bezbjednosti Vasilije Mijović, ipak je ostao pri svom zahtjevu da ga vrate na posao i isplate mu zaostala dugovanja u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Na prethodnom ročištu njegov advokat pominjao je spremnost na poravnanje. Sutkinja Natalija Boričić, najavila je da će za mjesec dana donijeti odluku u tom predmetu.

Na jučerašnjem ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, Mijovića je zastupao “novi” punomoćnik, advokat Milovan Orović koji je istakao da ostaju pri tužbenom zahtjevu da se Mijović vrati na posao.

Bivši punomoćnik Mijovića, advokat Slobodan Ignjatović, na prethodnom ročištu pominjao je mogućnost da se Mijoviću isplate zarade i upiše radni staž i da ne moraju da ga vrate u ANB.

Sutkinja je konstatovala da sud nije uspio da pribavi original sporne diplome sarajevskog Pravnog fakulteta, pa je Orović odustao od tog zahtjeva. Mijović je dobio otkaz 2006. godine, jer je navodno ustanovljeno da je falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu.

On je tužio ANB i traži da ga vrate na posao i da mu isplate 10.000 eura, kao novčanu nadoknadu za vrijeme koje nije bio u radnom odnosu. Mijović je tokom suđenja isticao da prilikom zapošljavanja u tadašnju Službu državne bezbjednosti nije priložio fakultetsku diplomu, jer fakultet nikada nije završio.

“To je sve dio harange prema meni. Ja sam primljen u službu po preporuci visokog crnogorskog funkcionera iz MUP-a, a pretpostavljam da je moja dokumentacija samo proslijeđena iz Srbije, gdje sam radio do tada”, naveo je Mijović.

Dodao je da je započeo Pravni fakultet u Kragujevcu, ali da ga nikada nije završio i da ima samo diplomu srednje škole.

Bonus video: