Mugoša mogao da uštedi i više od 500.000 eura

Mugoša je optužen da je 2011. iz koristoljublja ubio svog kuma da bi zadržao više od pola miliona eura koje mu je on povjerio na čuvanje
107 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2014. 15:11h

Vještak finansijske struke Milanko Bato Milić kazao je juče da je na tri privatna računa Nebojša Mugoša imao priliv od 3.783.468,14 eura, pa je mogao uštedjeti i više od 515.000 eura koliko je pronađeno u njegovom stanu nakon ubistva Nebojše Nikezića.

Vještak je to kazao u nastavku suđenje Mugoši, optuženom da je 2011. iz koristoljublja ubio Nikezića da bi zadržao više od pola miliona eura koje mu je kum povjerio na čuvanje.

"Od ukupnog odliva novca i onog što je nađeno u stanu, u toj razlici se jednim dijelom nalaze iznosi koje je eventualno uplaćivao trećim licima. Tu razliku u nalazu nisam naveo, a za tu analizu potrebna mi je originalna dokumentacija banaka", kazao je Milić.

Zbog žustre rasprave oko tog pitanja sud je po 300 eura kaznio punomoćnika porodice Nikezić advokata Rajka Božovića i Tomislava Dedića, branioca optuženog Mugoše.

“Na osnovu raspoložive dokumentacije, do kraja 31. 12. 2009. Mugoša je imao priliv i odliv novca da je mogao da ima i više od 500.000 eura, na dan kada je pronađen ovaj novac u njegovom stanu. Nisam se bavio prilivom i odlivom novca nakon 31. 12. 2009, jer mi to nije navedeno u naredbi suda. Nisam imao finansijsku dokumentaciju preduzeća 'Infiniti', vlasništvo optuženog, jer je nije bilo u spisima predmeta, niti mi je to bila naredba za vještačenje", kazao je vještak odgovarajući na pitanja tužioca.

Apelacioni sud ukinuo je presudu podgoričkog Višeg suda kojom je Mugoša osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva kuma Nebojše Nikezića.

Prvostepenom presudom, koju je izreklo krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol, nijesu prihvaćeni navodi optužnice da je Mugoša iz koristoljublja i na podmukao način ubio kuma.

Suđenje se nastavlja 10. novembra.

Bonus video: