Nikolić: Žao mi je, ali morao sam da pucam

Odbrana tvrdi da nije potvrđeno da je Nikolić izvršio teško ubistvo u pokušaju, već da se radi o ubistvu na mah...
379 pregleda 9 komentar(a)
Milorad Nikolić, Foto: Savo Prelević
Milorad Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2014. 15:07h

Podgoričaninu Miloradu Nikoliću 17. oktobra biće izrečena presuda za ubistvo Dragana Krstovića (47) i ranjavanje njegovog rođaka Ranka Krstovića.

Optuženi je rekao da žali zbog svega što se desilo i dodao je da je bi primoran da puca iz strepnje za život svoje porodice, a posebno zbog očuvanja časti kćerke... Obrazložio je da mu je sada pokojni Dragan Krstović prijetio:

"Bojao sam se za život svoje familije. Ne bih to uradio da nijesam bio pod strahovitim pritiskom dvije i po godine”.

Kazao je da mu je posebno žao pokojnikove porodice, jer ona sa kompletnim slučajem nije imala nikakve veze. Prema navodima optužnice, Nikolić je 15. juna 2012. u blizini tunela Budoš kod Nikšića ubio Dragana Krstovića.

Tužiteljka je ostala kod navoda optužnice, a dok je punomoćnik oštećene porodice Krstović advokatica Marija Grubač ocijenila da na strani optuženog nema olakšavajućih okolnosti...

"Optuženi je pokazao posebnu bezobzirnost i upornost, tako što je isplanirao ubistvo, iskoristio povjerenje žrtve, pozivajući ga navodno da mu da novac i tako ga namamio da dođe... Krstović se tome nije nadao i nije imao vremena pružiti nikakav otpor", rekla je Grubač.

Branilac optuženog, advokat Miodrag Bojanić konstatovao je da je Nikolić “otvorio vrata pakla” za sebe i porodicu kada je preuzeo dug prema Krstoviću.

Bojanić je rekao da je Nikolić istog dana kada je preuzeo dug od 7.000 eura, bio primoran da sa Krstovićem zaključi ugovor o kupoprodaji arhitektonskog biroa u kome su radili optuženi i njegova kćerka.

“Iako je rok za vraćanje duga bio tri mjeseca, Krstović je na osnovu ugovora, već sjutra, bez Nikolićevog znanja, uknjižio poslovni prostor na svoje ime. Nakon toga, počeo je otvoreno, bezobzirno drsko i opasno da ostvaruje svoj monstruozni plan, kada je odmah saopštio okivljenom da mu isti duguje ne 7.000, već 10.000 eura i plus 4.500 eura na ime poreza na promet nepokretnosti... Nikolić je detaljno naveo sve strahote koje je prošao, sva maltretiranja”, kazao je advokat.

Tim sudskih vještaka utvrdio je da je verbalna prijatnja Krstovića prema optuženom - "Vidjećeš šta će biti od Ive (kćerke “, bila dovoljna da kod Nikolića generiše stanje afekta straha za sudbinu kćerke, bijesa i srdžbe jakog intenziteta. Odbrana tvrdi da provedenim dokazima nije potvrđeno da je Nikolić izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, već da se radi o ubistvu na mah.

Bonus video: