Podgorica: U pucnjavi teško ranjen Milovan Đukić

Jedan od očevidaca ispričao je inspektorima da je Dedvukaj nastavio da puca na Đukića i nakon što je ovaj pao
725 pregleda 0 komentar(a)
Murtovina pucnjava, Foto: Vesko Belojević
Murtovina pucnjava, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.10.2014. 18:38h

Milovan Đukić (54) teško je ranjen u pucnjavi, koja se dogodila oko 15.25 časova u Goranskoj ulici u podgoričkom naselju Murtovina.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, na Đukića je pucao Đerđ Dedvukaj, za kojim se traga. On je, prema istim informacijama, ispalio najmanje tri metka u Đukića i pobjegao.

Ranjeni je brzo prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore. Iz te zdravstvene ustanove "Vijestima" je saopšteno da je Đukić hitno operisan.

"M.Đ. je zadobio obostrano povrede grudnog koša i trbuha sa povredama više organa. Odmah je hirurški zbrinut i smješten u Centralnu jedinicu intenzivnog liječenja. Životno je ugrožen", kazao je dežurni hirurg dr Branko Čampar.

Prema informacijama, koje je policija dobila od očevidaca, neposredno prije pucnjave Dedvukaj se dovezao rent-a-kar automobilom ispred kuće Đukića.

U tim trenucima, Đukić je, prema istim informacijama, sa prijateljem bio pored kuće. Dedvukaj je odmah zapucao na Đukića, koji je pokušao da pobjegne, međutim nije uspio obzirom da su ga hici pogodili.

Jedan od očevidaca ispričao je inspektorima da je Dedvukaj nastavio da puca na Đukića i nakon što je ovaj pao.

Milovan Đukić, bivši je pripadnik paravojne jedinice Željka Ražnatovića Arkana. Viši sud je 2009. oslobodio Đukića krivice da je nalogodavac ubistva braće Martinović u Beranama 2001. godine.

U februaru 2010. Apelacioni sud je tu presudu potvrdio. Dana 29. januara 2001. dogodila se stravična eksplozija tempirane bombe, koja je do temelja srušila višespratnicu braće Martinović u Andrijevici.

U tom napadu poginulo je šest osoba - Duško Martinović (36), njegov rođeni brat Milutin (31), brat od strica Ljubiša (26), zatim radnici u kafeu Martinovića - Igor Cimeša (20) i Biljana Radović (28), kao i Srđan Stamenković.

Zbog šestostrukog ubistva osuđen je Beograđanin Zoran Stevančević, koji trenuto izdržava 15-godišnju kaznu zatvora. Krivice za to ubistvo oslobođeni su Đukić i Davor Savičić, kojima se sudilo u odsustvu.

Bonus video: