Hadžibeti: Selmanović mi namješta da ne bi vraćao dug

U Višem sudu saslušan Jonuz Hadžibeti, optuženi za međunarodni šverc droge
212 pregleda 0 komentar(a)
Jonuz Hadžibeti, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Jonuz Hadžibeti, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2018. 07:43h

Ulcinjanin Jonuz Hadžibeti tvrdio je juče da se u međunarodnoj grupi krijumčara droge našao samo zbog toga što mu je svjedok saradnik Specijalnog državnog tužilaštva Namik Selmanović dužan novac. Hadžibeti je juče iz Švedske ekstradiran Crnoj Gori.

U podgoričkom Višem sudu saslušan je oko 16 časova, nakon čega mu je predsjednik tog suda Boris Savić odredio pritvor.

Hadžibetijev branilac, advokat Sava Kostić, “Vijestima” je rekao da je njegov branjenik pred sudijom izjavio da je sve vrijeme dok ga je Crna Gora potraživala legalno boravio u Švedskoj, u koju je ušao sa svojim dokumentima.

“Rekao je da je otišao prije hapšenja osumnjičenih iz te grupe, ali i da sa njima nema nikakve veze. Ispričao je i da je u Švedskoj saznao da Namik prebacio svu krivicu na njega, ali da zna da je to uradio kako bi se oslobodio duga koji ima prema njemu. Tražio je da se uz jemstvo brani sa slobode, što je sudija odbio”, kazao je Kostić.

Hadžibeti, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, uhapšen je 12. marta u Stokholmu.

Hadžibeti je okrivljen zbog krijumčarenja narkotika. Pored njega, na spisku optuženih su Duško Martinović koji važi za člana grupe Pink Panter, novinar Jovo Martinović i još deset osoba.

Postupak protiv Hadžibetija razdvojen je, nakon što je njegov branilac više puta upozorio sud na nezakonitosti u tom postupku.

Bonus video: