Italija: Zaplijenjeno preko dvije tone marihuane

Jedan od razloga zbog kojih Crna Gora nije isključena kao polazište pošiljke je geografska pozicija luke Termoli, koja je bliže dijelu crnogorske obale ka Hrvatskoj granici, nego Albaniji
2 komentar(a)
Termoli droga, Foto: Screenshot (YouTube)
Termoli droga, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.10.2014. 20:39h

Italijanska policija traga za švercerima koji su u noći između subote i nedjelje nadomak lučkog grada Termoli bacili u more rekordnu količinu marihuane - 2 tone i 200 kilograma pakovanih u pakete od po 30 kilograma.

Na lokalnom tržištu ova količina trebala je dostići prodajnu vrijednost od preko 9 miliona eura.

U toku je istraga da bi se utvrdilo da li je pošiljka krenula iz Crne Gore ili iz Albanije, kao i ko su bili lokalni referenti švercera na italijanskoj strani.

Jedan od razloga zbog kojih Crna Gora nije isključena kao polazište pošiljke je geografska pozicija luke Termoli, koja je bliže dijelu crnogorske obale ka Hrvatskoj granici, nego Albaniji.

"Očigledno je da su nove rute iz Albanije i Crne Gore pronašle na ovoj teritoriji novu metu pomorskog šverca", naveli su pripadnici finansijske policije iz Termolija obraćajući se novinarima.

Policija je u noći između subote i nedjelje dobila dojavu o velikoj pošiljci droge, nakon koje su uslijedile detaljnije kontrole i patroliranje uz nadlijetanje helikoptera.

Postoji sumnja da je i švercere neko obavijestio, pa da je zbog toga propao plan o njihovom hapšenju. Nakon pronalaska prvog paketa od 30 kilograma marihuane u moru koje su potvrdile vjerodostojnost dojave, nastavljene su pretrage tokom čitavog narednog dana, pa je na potezu od 10-ak kilometara duž obale do ponedeljka pronađeno rekordnih 2,2 tone marihuane.

Tokom operacije uhapšena su dvojica ribara tunižanske državnosti koja nisu imala udjela u švercu, ali su uhvaćeni u pokušaju da na svojim brodicama sakriju više kilograma marihuane koju su pronašli u moru.

Bonus video: