Božović: Sa slobode planira opet da puca na mene

Božović vjeruje da je Janičić zbog njihove bezazlene svađe od prije 5-6 godina planirao da ga ubije, te da je sve uradio “na podmukao način i sa umišljajem”
731 pregleda 9 komentar(a)
Matija Božović, Foto: Zoran Đurić
Matija Božović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.10.2014. 15:09h

Nikšićanin Matija Božović (24) tražio je objašnjenje od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici zbog čega nije odredio pritvor sugrađaninu Mladenu Janičiću (25), koji je prije nekoliko dana pokušao da ga ubije.

Božović tvrdi da je Janičić proveo samo dva dana u policijskom pritvoru, te da je nakon puštanja na slobodu nastavio sa prijetnjama.

"Čuo sam da je kupio automatsku pušku, te da prijeti da me je prošlog puta promašio iz pištolja, ali da iz automata sigurno neće. O tim prijetnjama ću obavijestiti nikšićku policiju kako bi me na neki način zaštitili, kad već sud dopušta da on bude na slobodi”, kazao je Božović.

Pokušaj ubistva dogodio se u noći između 30. septembra i 1. oktobra ove godine u dvorištu škole “Braća Ribar” u Rastocima, kada je Janičić sa 4-5 metara blizine pucao u glavu Božovića, ali je promašio.

Nakon promašaja, policija je utvrdila da je Janičić pokušao da ispali još jedno zrno, koje se zaglavilo u cijevi ukradenog pištolja. Božović vjeruje da je Janičić zbog njihove bezazlene svađe od prije 5-6 godina planirao da ga ubije, te da je sve uradio “na podmukao način i sa umišljajem”.

"Ne mogu da shvatim da zbog pokušaja ubistva, ali i nedozvoljenog držanja oružja, dovođenja u opasnost još tri života - mojih drugova, Janičić nije ni dana još završio u Spužu. Da li to znači da je to signal suda da se i ja branim na takav način, pa postavljam pitanje da li bi i mene onda oslobodili”, pitao je Božović.

On tvrdi da ni on, ali ni svjedoci još nijesu saslušani u sudu.

Bonus video: