Presuda Kalićima 21. oktobra

"Čak smo dokazali da je Vlada Crne Gore dodijelila Kalićima kredit svojevremeno od 300.00 eura i da ga je potpisao budući premijer Igor Lukšić", kazao je advokat odbrane Borivoje Borović
8 komentar(a)
Safet Kalić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Safet Kalić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2014. 18:00h

U Višem sudu u Bijelom Polju završeno je suđenje odbjeglom Rožajcu Safetu Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona eura stečenih švercom droge, a presuda će biti izrečena 21. oktobra.

U završnoj riječi tužilaštvo je saopštilo da su Kalići krivi za djelo koje im se stavlja na teret, dok odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužilaštvo tokom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.

Zamjenik specijalnog tužioca je kao dokaze priložio nalaze i mišljenja vještaka i svjedoka i saopštio da je dokazana krivica Kalića.

Advokat odbrane Borivoje Borović kazao je da su pružili dokaze "kojima smo dokazali da su Kalići imali poslovanja privredna".

"Da su prodavali imovinu, da su imali državne kredite, čak smo dokazali da je Vlada Crne Gore dodijelila Kalićima kredit svojevremeno od 300.00 eura i da ga je potpisao budući premijer Igor Lukšić", kazao je advokat odbrane Borivoje Borović.

Kako nije bilo reakcije banaka i Uprave za pranje novca sa kojima se kako kažu, tužilaštvo nije konultovalo prilikom podizanja optužnice, advokati odbrane sigurni su da će sud donijeti oslobađajuću presudu.

"Očekujem da sud kao nepristrasan može da donese lako oslobađajuću presudu", rekao je Borović.

Bonus video: