Eksperiment u Kotoru sa Teskeredžićem uspio

"Ambijent i akustika su nas fascinirali. Publika je bila više nego odlična, pažljivo su slušali šta sviramo, te skoro svaki solo nagradili aplauzom. "
0 komentar(a)
Petrovac Jazz Fest, Foto: Petrovac Jazz fest
Petrovac Jazz Fest, Foto: Petrovac Jazz fest
Ažurirano: 31.08.2018. 17:49h

Adnan Teskeredžić trio održao je sinoć koncert u kotorskom lokalu Evergreen u okviru Petrovac jazz festivala. Riješeni da priču festivala prošire na što više dana, lokacija i gradova, organizatori te manifestacije ove godine su prvi put dio programa realizovali i u Kotoru.

"Zadovoljni smo kako je prošao ovaj eksperiment, mislim da je ovakav događaj trebao publici u Kotoru što najbolje potvrđuju njihove reakcije na koncert Adnana Teskeredžića", bio je zadovoljan Vinko Mihajlović, direktor PJF-a. A sa sjajnim utiscima iz Crne Gore je otišao i Teskeredžić koji je prvi put nastupao u Kotoru.

"Ambijent i akustika su nas fascinirali. Publika je bila više nego odlična, pažljivo su slušali šta sviramo, te skoro svaki solo nagradili aplauzom. Ipak, po reakciji rekao bih da im se najviše svidjela kompozicija '7/8 For My Father' jer je dobila najveći aplauz", ispričao je on.

Teskeredžić je u Kotoru prezentovao kompozicije sa albuma "Putovanja".

"Koncert je zamišljen kao promocija albuma "Putovanja", tako da smo odsvirali sve kompozicije sa našeg prvog albuma. Naravno, podržano sa nekoliko jazz standarda", kazao je muzičar.

On je istakao da mu je posebno zadovoljstvo bilo to što ga je publika vratila na bis. "Vratili su nas na bis, što nam je bilo jako drago, publici se svidjelo to što sviramo, ponovili smo dvije kompozicije sa albuma i jedan jazz standard", prisjeća se Teskeredžić. Nakon koncerta publika je bila zainteresovana za njihov album, pa su prodali i dosta CD-ova.

Večeras će u okviru Petrovac jazz festivala nastupiti Nana Simopoulos na terasi hotela Palas od 21 sat, ulaz slobodan.

Bonus video: