Budvanska rivijera odbranila trofej u Novom Sadu, Kala najbolji igrač turnira

80 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Vojvodina, Foto: Okvojvodina.org
Budvanska rivijera - Vojvodina, Foto: Okvojvodina.org
Ažurirano: 05.10.2014. 14:56h

Odbojkaši Budvanske rivijere odbranili su trofej na 5. Memorijalu "Žarko Petrović" u Novom Sadu - u meču trećeg, posljednjeg kola, koji je odlučivao o prvom mjestu, izabranici Slobodana Boškana su danas savladali domaćina Vojvodinu, nakon uzbudljivog meča, posebno taj-breka, sa 3:2 (25:15, 23:25, 21:25, 25:12, 26:24), za tačno dva sata igre.

Crnogorski šampion je u prva dva kola savladao njemački Drezden (3:1) i bugarsku Dobrudžu (3:2).

U najtežem meču turnira, protiv ekipe koju su nedavno već savladali dva puta u Budvi, u kontrolnim mečevima, Boškan je izabrao sljedeću startnu postavu – tehničar Murilo Radke, korektor Armando Danger Mulen, primači Vojin Ćaćić i Joslejder Herardo Kala, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Petar Krsmanović, te libero Ivan Rašović, koji je odigrao prva dva seta (69 posto pozitivnog prijema, 54 posto idealnog), nakog čega ga je zamijenio Nikola Lakčević.

Drugi tehničar Aleksandar Ivković je u igru ulazio u drugom, trećem i petom setu, a primač Lazar Ćirović u drugom i trećem. Nije igrao jedino srednjak Milan Ćelić.

Predvođeni Krsmanovićem i Ječmenicom, Budvani su bili bolji u svim elementima, dominirali su u bloku (19-12), imali su bolju realizaciju napada (44-41 posto), bolji prijem (60-55 posto pozitivan prijem, 38-28 posto idealan), više asova (6-2) i manje grešaka (21-36).

Najbolji poenteri budvanskom timu bili su Ćaćić (65 posto reallizacije napada, 67 posto pozitivnog prijema) i Kala (37 posto realizacije napada) sa po 19 poena, Krsmanović (8 poena iz bloka) i Danger Mulen (35 posto uspješnosti u napadu) su dodali po 16, Ječmenica 13 (7 iz bloka, uz 62 posto realizacije napada), te Radke 2.

U ekipi Vojvodine su se istakli Mihajlo Stanković sa 24 i Dražen Luburić sa 21 poenom.

"Bez obzira na poraz, mogu biti zadovoljan učinjenim na turniru, igrali smo relativno dobro i zaista borbeno u ovom odlučujućem meču. Malo sam i priželjkivao što više setova, a pet je prava mjera protiv ekipe, kao što je Budvanska rivijera, koja je učesnik Lige šampiona i ima odlične internacionalce. Peti set je često lutrija, a presudilo je iskustvo Budvana. Mislim da smo na pravom putu, treba da nastavimo da radimo i da vjerujemo u to što radimo. Ostaje žal što nismo mogli da računamo na Borislava Petrovića, ali nam je bilo važnije da se on potpuno oporavi za početak nove sezone. Budvanima sve čestitke na zasluženo osvojenom prvom mjestu", rekao je trener Vojvodine Strahinja Kozić, nekadašnji tehničar Budvana.

Treće mjesto zauzeo je njemački Drezden, zahvaljujući pobjedi protiv bugarske Dobrudže sa 3:0 (25:15, 25:23, 25:23).

Kubanac Kala izabran je za najboljeg igrača turnira.

"Zadovoljan sam zbog kvaliteta turnira i igrom moje ekipe, pogotovo završnicom utakmice sa Vojvodinom. Zadovoljan sam načinom na koji smo se izborili da pobijedimo domaćina, jer je Vojvodina igrala odlično od drugog seta, naročito u posljednjem. Zadovoljan sam pobjedom, a žao mi je samo što nije bilo malo više publike na turniru, jer mislim da ovaj turnir to zaslužuje. Nadam se da će sljedeće godine biti bolje. Nama je ovaj turnir poslužio i mnogo nam je značio da vidimo gdje smo sa formom, na čemu još treba da radimo i šta da popravljamo u našoj igri", rekao je Boškan.

Budvani ujutro putuju za Novi Pazar, gdje će u utorak i srijedu nastupiti na "Turniru prijateljstva", a rivali su im Novi Pazar, turski Mili Pjango i Crvena zvezda, sa kojom će igrati u polufinalu.

Bonus video: