Budućnost se bori za mjesto u finalu

0 komentar(a)
Bojan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Bojan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.10.2014. 11:52h

Nakon godine pauze, odbojkaši Budućnosti će ponovo osjetiti kako izgleda igranje međunarodne utakmice, a da nije prijateljskog karaktera.

Ne radi se o učešću u evropskim kupovima, kao u srećna vremena podgoričkog kluba, ali je i Balkanski kup, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze „plavi”, posljednjih godina (trenutno su bez uprave i sponzora, uz konstantan odliv mladih igrača), za Budućnost kao Liga šampiona.

Umjesto u Podgorici, zbog povoljnijih uslova organizacije, Budućnost će turnir Balkanskog kupa, koji se igra pod ingerencijom Balkanske odbojkaške asocijacije, organizovati u barskoj „Topolici”.

Rivali su grčki PAOK, turski Mili Pjango i rumunska Štica, koja će danas biti rival Podgoričana u polufinalu.

"Naporno i vrijedno smo trenirali proteklih mjesec i po, odigrali smo i prijateljsku utakmicu protiv Gacka, koja nam je poslužila da se uigramo za Balkanski kup. Spremni smo da damo maksimum i borimo se na terenu za svaku loptu, jer je ovo za nas veliko iskustvo. U polufinalu protiv Štince očekujem veliku borbu. Motivisani smo i željni utakmica i nadam se da ćemo meč riješiti u našu korist i u nedjelju se boriti za prvo mjesto", rekao je za „Vijesti” korektor Bojan Strugar.

Budućnost su već napustili reprezentativci Nikola Lakčević i Marko Vukašinović, te kapiten Marko Đuranović, a otišli su i Boris Vlahović i Jovan Delić.

Osim pridošlica, Miloša Tatara, Gorana Boškovića i Ivana Zvicera, Budućnost će pojačati i neki igrači koji su trenutno bez kluba - libero Rade Papović, srednji bloker Blažo Milić i primač/korektor Vuk Medenica.

Igraće i Luka Babić, kojem će ovo biti oproštajne utakmice pred odlazak u Budvansku rivijeru.

"Ovo je sigurno veliki izazov za mlađe igrače, da počnu da se afirmišu na evropskoj sceni i pri tom da probaju sebi da nađu angažman u nekoj drugoj zemlji. Jer, svjesni smo da Budućnost, nažalost, počinje da tone sve dublje i gubi svoj sjaj od prošlih godina. Nas nekoliko je tu da pomognemo Budućnosti, ali i sebi kako bismo našli bolju sredinu. Idemo na pobjedu protiv Štince, plasman u finale bi bio veliki uspjeh za ovu mladu. Znamo samo da u rumunskom timu nema nijednog reprezentativca", rekao je Medenica.

Danas

Polufinale

Mili Pjango - PAOK (17.30) Budućnost - Štinca (20.00)

Sjutra

Meč za 3. mjesto (16.00) Finale (18.30)

Bonus video: