Suđenje Zabjelčanima za davanje lažnog iskaza: Meč završen prije batinanja?

Bušković je prvi put otkad igramo fudbal na kraju platio ovaj termin gazdi terena Raci Kneževiću”, rekao je Šuškavčević u nastavku suđenja šestorici Buškovićevih prijatelja za davanje lažnog iskaza
88 pregleda 2 komentar(a)
Zabjelčani, Foto: Vesko Belojević
Zabjelčani, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.10.2014. 18:34h

Ivan Bušković na kraju utakmice odnio je novac i platio zakup balon sale za mali fudbal, u vrijeme kada je pretučena novinarka “Vijesti” Olivera Lakić.

To nikad prije nije uradio, ali se njegov prijatelj Drago Šuškačević, kako tvrdi, odlično sjeća da je to učinio te večeri.

“On je prvi put otkad igramo fudbal na kraju platio ovaj termin gazdi terena Raci Kneževiću”, rekao je Šuškavčević u nastavku suđenja šestorici Buškovićevih prijatelja za davanje lažnog iskaza.

Nikolu Buškovića, rođenog Ivanovog brata i njihove drugove Dragoslava Perazića, Ivana Siništaja, Borka Čađenovića, Branka Bašovića i Sima Đurovića tužilaštvo tereti da su lagali na sudu u korist prijatelja koji je pravosnažno osuđen zbog prebijanja novinarke Lakić.

Oni su, piše u optužnici, 28. maja 2012. dali lažni iskaz i svjedočili da je Ivan Bušković 7. marta 2012. godine u vremenu od 21 do 22 časa sa njima igrao fudbal. U to vrijeme Lakićeva je prebijena.

I Šuškavčević je juče rekao da je Bušković cijelo vrijeme bio na utakmici, kao i da je platio dogovoreni termin.

Na pitanje sutkinje Nade Rabrenović da pojasni svoju tvrdnju, on je kazao da se uvijek od igrača skupljaju pare za zakup termina i da je obično on plaćao gazdi nakon svake utakmice, jer ga poznaje. Baš te večeri, tvrdi, novac je odnio Bušković.

I juče su svi saslušani svjedoci tvrdili da je Bušković s njima sporne večeri igrao fudbal u terminu od 21 do 22 sata. Jedino je Aleksandar Bušković rekao da se utakmica odigrala u terminu od 20 do 21 čas.

Na pitanje branilaca optuženih - da li je pogriješio vrijeme, on je rekao da je moglo biti i sat kasnije, ali da se dešavalo nekoliko puta da promijene termin.

“Nije uvijek bilo slobodnih termina, pa smo možda dva, tri puta igrali u drugom terminu”, rekao je Bušković.

Ni svjedoci koji su juče saslušani nijesu se mogli sjetiti nijednog drugog detalja u vezi s tom utakmicom, jedino u šta su svi bili sigurni jeste da su sporne večeri igrali fudbal.

Branioci okrivljenih advokati Milovan Milošević i Mirko Bogićević predložili su saslušanje Ivana Buškovića i Olivere Lakić, a sutkinja će o tom predlogu odlučiti na narednom pretresu 12. novembra.

Za krivično djelo davanje lažnog iskaza zaprijećena je kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Iako je Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Lakićevu, motiv nikada nije utvrđen. U pravosnažnoj presudi sutkinja Željka Jovović dokazala je da su “fudbaleri” lažno svjedočili, nakon čega je tužilaštvo podiglo optužnicu.

Lakićeva je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.

Nema suđenja za nove prijetnje potvrđena odluka Perovićeve

Viši sud u Podgorici potvrdio je odluku sutkinje Jelene Perović, koja je zbog nedostatka dokaza odbila optužni predlog protiv Dejana Čurovića i Ivana Siništaja za ugrožavanje sigurnosti Lakićeve. Time je rješenje Osnovnog suda postalo pravosnažno, pa se postupak protiv njih dvojice neće voditi.

Siništaj i Čurović su u maju, u društvu Ivana Buškovića i Dragoslava Perazića, na ulici su zaustavili novinara “Vijesti” Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i uvreda na račun njegove koleginice Lakić. To, izgleda, nije dovoljan razlog za pokretanje postupka za ugrožavanje sigurnosti.

Bonus video: