Nikšićani uhapšeni u kafiću: Iznudili 50, htjeli da iznude još 60 hiljada eura?

"Vijestima" je rečeno da su Pješčić i Jurišević uhapšeni u kafiću u Nikšiću, gdje je oko 11 sati osujećena primopredaja novca od slovenačkog državljanina Gorana Mladenovića
3596 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2014. 16:07h

Nikšićka policija uhapsila je Predraga Pješčića (52) i Dejana Juriševića (23), zbog sumnje da su od bivšeg direktora „Montevar Metalac“ slovenačkog državljanina Gorana Mladenovića iznudili oko 50.000 eura.

Policija vjeruje da su Pješčić i Jurišević planirali da iznude i oko 60.000 eura od sadašnjeg vlasnika firme „Montevar Metalac“ Nikole Furundžića, takođe, državljanina Slovenije.

Pješčić i Jurišević uhapšeni su danas oko 11.15 časova u jednom nikšićkom kafiću odmah nakon što je Furundžić njima predao novac, koji su mu tražili.

Nakon privođenja policija je kod njih pronašla novac, koji im je prije toga predao vlasnik firme „Montevar Metalac”.

Načelnik nikšićke policije Milovan Pavićević kazao je da su Pješčić i Jurišević uhapšeni u višemjesečnoj akciji pod kodnim nazivom „Wilson“.

“Policijski službenici su, tokom sprovođenja operativnih i istražnih mjera i radnji prema više lica i objekata, došli do činjenica, koje će se u postupku koristiti kao dokazi, a koje upućuju na osnovanu sumnju da su ova dva lica počinila tri krivična djela - dvije iznude i jednu iznudu u pokušaju”, saopštio je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je policija u saradnji sa tužiocem u prethodnih nekoliko mjeseci došli do dokaza i sumnji protiv uhapšenih, te da su oni uz upotrebu sile ali i upućujući ozbiljne prijetnje natjerali Mladenovića da im preda novac.

Načelnik nikšićke policije naglasio je da su hapšenjem Pješčića i Juriševića spriječili da iznude novac i od aktuelnog vlasnika firme.

Galerija

Bonus video: