Subačev traži 140.000 eura

Subačev je uhapšen 30. januara 2010. u svom stanu u Baru, na osnovu međunarodnog naloga NCB Interpol Rim, u akciji "Šah-mat"
182 pregleda 0 komentar(a)
Saša Subačev, Foto: Luka Zeković
Saša Subačev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2014. 09:27h

Pomorac Saša V. Subačev (53) iz Bara tužio je državu i traži oko 140.000 eura, nakon što je oslobođen optužbe za šverc kokaina.

Subačev je u novembru 2012. godine oslobođen optužbe da je kao član međunarodne kriminalne organizacije, brodom “Peggy” švercovao 11 kilograma kokaina iz luke Antverpen u Belgiji do italijanske luke La Specija.

Sutkinja Valentina Pavličić u obrazloženju presude kazala je da nijednim provedenim dokazom nijesu potvrđeni navodi optužnice, da je Subačev prenosio kokain kao pripadnik kriminalne organizacije...

Subačev je uhapšen 30. januara 2010. u svom stanu u Baru, na osnovu međunarodnog naloga NCB Interpol Rim, u akciji "Šah-mat". Iz istražnog zatvora u Spužu pušten je krajem jula 2010. da se brani sa slobode.

Sud mu je ranije oduzeo putne isprave, tako da godinama nije mogao da plovi brodom. Subačev je sudu poslao i zahtjev za povraćaj ličnih dokumenata, pomorske knjižice i drugih putih isprava, kako bi mogao da ih produži...

Punomoćnica Subačeva Katarina Durutović predložila je sutkinji Lidiji Mitrović da usvoji tužbeni zahtjev i da državi naloži da tužiocu na ime materijalne štete i izgubljene dobiti za vremenski period koji nije mogao da plovi brodom isplati iznos od 139.979 eura, sa zateznom kamatom.

Zaštitnik imovinskopravnih interesa Crne Gore tražio je da sud zahtjev odbije kao neosnovan. Sutkinja je najavila da će odluku donijeti 30. oktobra.

"Još doživljava neprijatnosti na granici"

Na završnom ročištu po tužbi pomorca, njegova punomoćnica advokatica Durutović saopštila je da Subačev i dalje doživljava neprijatnosti od organa gonjenja.

"Neprijatnosti je imao tokom krivičnog postupka, a ima ih čak i sada, nakon podnošenja tužbe protiv države. Kada je htio da izađe iz Crne Gore, na granici je priveden zato što se još nalazi na potjernici Interpola, iako je oslobođen optužbi i slobodan je građanin", rekla je advokatica Katarina Durutović tokom završnih riječi.

Bonus video: