Babić potpisao za Budvansku rivijeru

80 pregleda 1 komentar(a)
Luka Babić, Foto: Vesko Belojević
Luka Babić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.10.2014. 08:31h

Nakon libera Nikole Lakčevića, još jedan igrač Budućnosti je u ovom prelaznom roku pojačao redove Budvanske rivijere – reprezentativac Luka Babić potpisao je ugovor na dvije plus jednu godinu sa crnogorskim šampionom.

Babić je ima mogućnost da karijeru nastavi u Kataru, pominjalo se da je za njega interesovanje pokazao njemački Fridrishafen, ali je Luka odlučio za Budvu...

S obzirom da je imao još godinu ugovora, podgoričkom klubu će pripasti i obeštećenje od ovog transfera.

"Mislim da sam na kraju izabrao najbolje rješenje za mene. Imaću mogućnost da dobro treniram, ali i da igram Ligu šampiona, što je, svakako, velika stvar za svakog igrača, posebno mladog. Jednostavno, tražiću svoju šansu", kaže za “Vijesti” 20-godišnji, 210 cm visoki gorostas iz Podgorice, koji je prošao sve reprezentativne selekcije.

Babić je, interesantno, za četiri sezone u prvom timu Budućnosti promijenio tri pozicije, jer je igrao primača, srednjeg blokera i korektora.

"U Budvansku rivijeru idem kao korektor, uz pomoć trenera Boškana ću poraditi na tome, jer mi ta pozicija više odgovara. Boškan i sam to zna. To je najviše i presudilo da pređem u Budvansku rivijeru", dodaje Babić, koji je osim u Budućnosti proveo i dva mjeseca u Katar sport klubu.

Babić je posljednji u nizu igrača Budućnosti koji direktno prelazi u redove Budvana, nakon Ilije Nikolića, Časlava Peroševića, Milana Markovića, Bojana Drobnjaka, Miloša Ćulafića, Ivana Rašovića, Ivana Ječmenice i Nikole Lakčevića.

"Budućnost je klub u kojem sam ponikao i kojem dugujem puno u dosadašnjem odbojkaškom razvoju. Matičnom klubu želim sve najbolje, i oni će imati koristi od mog odlaska u Budvu", zaključio je Babić.

Osim Babića i Lakčevića, Budvane su ljetos pojačali i Brazilac Murilo Radke, Kubanci Joslejder Hehardo Kala i Armando Danger Mulen, te srpski internacionalci Petar Krsmanović, Lazar Ćirović, Milan Ćelić i Aleksandar Ivković.

Nakon kontrolnih mečeva sa Vojvodinom i turskim Mili Pjangom, Budvani nastavljaju sa pripremnim utakmicama za novu sezonu. Od danas do nedjelje „narandžasti“ su Novom Sadu igraju „Memorijal Žarko Petrović“, a rivali su redom njemački Drezden (petak, 17 sati), bugarska Dobrudža (subota, 17) i domaćin Vojvodina (nedjelja, 12.30).

Bonus video: