Pronađen na Sinjajevini nakon šest dana potrage

Popović je ljekarima ispričao da je svih šest dana proveo “zarobljen“ između stijena iznad Bistričkih katuna, bez hrane i na otvorenom
85 pregleda 2 komentar(a)
Spasioci i ranije prolazili tim rejonom, ali Popovića nijesu primijetili, Foto: Služba zaštite spasavanja Kolašin
Spasioci i ranije prolazili tim rejonom, ali Popovića nijesu primijetili, Foto: Služba zaštite spasavanja Kolašin
Ažurirano: 03.10.2014. 07:31h

Mirko Popović pronađen je juče na Sinjavini - u teško pristupačnom mjestu Bistre vode, nakon šest dana potrage.

Tridesetpetogodišnjeg Danilovgrađanina našli su mještani Bistrice, koji su minulih dana sa pripadnicima službi spasavanja i planinarima, učestvovali u potrazi.

Prema riječima dr Miloja Zejaka, njegovo zdravstveno stanje je dobro.

„Prilikom prvog pregleda bio je stabilan. Krvni pritisak, srčane radnje i disanje su mu uredni. Ima otekline na potkoljenicama, što može biti posljedica promrzlina ili ukazuje na probleme sa bubrezima. To će se ustanoviti daljim analizama. Svjestan je i pričao je o onom što je proživio minulih šest dana“, kazao je Zejak.

Popović je ljekarima ispričao da je svih šest dana proveo “zarobljen“ između stijena iznad Bistričkih katuna, bez hrane i na otvorenom.

Kako je rekao, nikako mu nije uspijevalo da nađe izlaz iz greda, pa se kretao samo desetak metara od mjesta gdje je pronađen.

Dan je, kako je kazao, provodio na jednoj stijeni, a spavao ispod drveta.

Grupa muškaraca koja ga je pronašla, dopremila ga je na konju do obližnjih koliba, nakon čega ga je preuzela ekipa mojkovačkog Doma zdravlja.

Popović je nestao u petak poslije 13 sati, kada je krenuo iz katuna u blizini crkve Ružice, u kojem je koliba njegove porodice, da zamijeni brata u čuvanju ovaca.

Njegov brat Ranko vratio se u petak uveče u kolibu i tada su on i otac ustanovili da se Mirko izgubio, jer se nije ni pojavio na mjestu gdje je trebao da preuzme stado.

Prema riječima učesnika portage, mjesto gdje je pronađen Popović je udaljeno blizu 15 km od mjesta gdje je trebalo da se nađe s bratom.

Bonus video: