NAJSLAVNIJI SJENIČANIN NAPUSTIO ZAUERLEND

Muamer Hukić: To je jedini način da boksujem sa Kličkom

Svjetski bokserski prvak u kruzeru, Muamer Hukić, koji u Njemačkoj boksuje pod pseudonimom Marko Huk, odlučio je da ne produži ugovor sa jednom od vodećih evropskih promotoreskih kuća, "Zauerlendom
59 pregleda 11 komentar(a)
Muamer Hukić, Foto: Facebook
Muamer Hukić, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.03.2019. 14:07h

Svjetski bokserski prvak u kruzeru, Muamer Hukić, koji u Njemačkoj boksuje pod pseudonimom Marko Huk, odlučio je da ne produži ugovor sa jednom od vodećih evropskih promotoreskih kuća, "Zauerlendom".

"Riješio sam da stvari konačno uzmem u svoje ruke. Godinama unazad želim da napadnem titule Vladimira Klička u teškoj kategoriji, ali su pregovori bili nemogući zbog problema sa različitim moćnim televizijskim kućama koje su glavni sponzori Kličkovog i mojeg sada već bivšeg štaba. Ja kao šampion želim da sam nezavisan i slobodan u izboru rivala sa kojima bih boksovao. A odavno već želim da boksujem sa Kličkom i sada više neće biti prepreka ka tom cilju. Želim u ringu najbolje, a po meni na samom tom vrhu je Kličko", kazao je za njemački Bild, 29-godišnji šampion rođen u Sjenici.

Prethodne višemilionske ponude Hukića za meč sa Kličkom, odbijane su zbog interesa televizijskih kuća, ali je sjajnom njamačkom bokseru dosadilo da čeka u ostvarenju cilja. Zato je odlučio da ne produži ugovor sa "Zauerlendom" i osnovao je sopstvenu promotersku kompaniju.

"Kličko će biti neporažen sve dok nam se rukavice ne ukrste u ringu", govorio je u jednom od ranijih intervjua za "Vijesti" Hukić. Pošto Kličko već ima 15. novembra zakazan meč sa Bugarinom Kubratom Pulevim u Hamburgu, Hukić ima rezervni plan.

"Maštam da se borim u Americi, ali samo najbolji dolaze u obzir", zaključio je Hukić.