Brzać prevozio dvije vrste eksploziva

293 pregleda 5 komentar(a)
Sead Brzać, Foto: Jadranka Ćetković
Sead Brzać, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.10.2014. 18:58h

Vještakinja Forenzičkog centra u Danilovgradu Stana Popović, kazala je da su materije pronađene u automobilu Bjelopoljca Seada Brzaća (39), istog hemijskog sastava kao one iz naprave koja je 7. marta eksplodirala ispred kuće bivšeg sudije Arifa Spahića.

U nastavku suđenja Brzaću, Popović je rekla da je moguće da su tim vozilom prevezene dvije vrste eksploziva.

Popović je pojasnila da su na patosnicama Brzaćevog automobila izolovane materije TNT i amonijum-nitrata. „Centar eksplozije i patosnica ispred suvozača imaju isti hemijski sastav, što daje opšte karakteristike eksplozivne materije koja je na tržištu veoma zastupljena. Činjenica da se na pojedinim djelovima patosnica nalaze tragovi TNT i amonijum-nitrata a negdje samo TNT, može ukazivati da su u tom automobilu postojale dvije vrste eksploziva, i to jedan vojni, sa većim sadržajem TNT, ili drugi privredni eksploziv, koji čini smješa TNT i amonijum-nitrata“, kazala je Popović.

Ona je pojasnila da se zbog nedostatka mase eksplozije ne može vršiti komparacija materija iz naprave i patosnica.

Brzać je ranije tvrdio da nije podmetnuo napravu, i da ima alibi za taj dan, i da ga bivši sudija optužuje zbog njegove veze sa njegovom suprugom Azeminom.

Spahićeva supruga Azemina, izjavila je juče da nije bila ni u kakvoj bliskoj vezi sa Brzaćem, kojeg „zna iz viđenja“, i da je samo jednom bila na kafi kod njegove majke i to kad im je “pozajmila 1.200 eura koje joj nisu vratili”.

Nakon njene izjave da je prije i poslije eksplozije vidjela Brzaćev automobil u blizini kuće, optuženi je rekao da posjeduje snimak na kome ona navodno govori da je to izmislila, jer je natjerana od supruga.

Bonus video: