Optuženi za ubistvo Agovića krivicu svaljuju jedan na drugoga

Vesko Agović i Alen Piljević optuženi su da su ubili Meha Agovića, da bi ukrali 2.400 eura socijalnih primanja i penzija koje je raznosio mještanima
7 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2014. 09:03h

Beranac Vesko Agović ispričao je da nije ni takao pokojnog Meha Agovića i da je samo htio da mu ukrade novac koji mu je bio prijeko potreban za liječenje bolesnog djeteta.

On je to izjavio u Višem sudu u Bijelom Polju gdje kao saizvršilac odgovara za teško ubistvo Meha Agovića iz Petnjice. Osim njega, optužen je i Alen Piljević.

On je rekao da je Meha volio i da ga je dva dana ranije vozio u bolnicu. Predlog da bolesnog Meha "odrade", potekao je, kako tvrdi, od Piljevića.

"Meni je bio potreban novac da liječim dijete u Podgorici i ja sam prihvatio Alenov predlog da Mehu otmemo novac", kazao je Agović.

Ispričao je da je Piljević 22. februara iz gepeka uzeo njegovu držalicu od sjekire, a da je njemu predložio da se sakrije. Dvojica prijatelja optuženih za ubistvo Agovića sada u potpunosti negiraju krivicu i sve svaljuju jedan na drugoga...

"Čuo sam udarac i vidio da je Mehu pala džepna lampa, a potom sam začuo još - 4 tupa udarca. Alen me potom pozvao da uzmem torbu i ja sam je otkinuo i otišao prema automobilu. Meho je ležao na stomaku i čuo sam ga kako diše“, rekao je Agović.

Kazao je da se Piljević još oko tri minuta zadržao kod Meha, a da je potom donio držalicu od sjekire, Mehovu jaknu, novčanik i dva mobilna telefona.

"Mnogo sam volio Meha. Ali, šta ću, duša me tjerala za moje dijete, jer svi znaju da je bilo bolesno i da mi je bila potrebna pomoć. Ja ga nisam takao, osim što sam uzeo torbu", ispričao je Agović.

Agovićeva izjava gotovo je potpuno drugačija od one date i istrazi, kada je tvrdio da je njemu "pala na pamet ideja" i da su se zajedno dogovorili da udare Meha, onesvijeste ga i uzmu novac.

Objasnio je da je tada bio pod stresom i da je tačan jučerašnji iskaz. Tražio je da se vjerodostojnost iskaza provjeri na poligrafu. Njih dvojica optuženi su da su ubili Meha Agovića, da bi ukrali 2.400 eura socijalnih primanja i penzija koje je raznosio mještanima.

Morao sam da ga udaram, Agović bi me ostavio u šumi...

Piljević je juče tvrdio da nije kriv i da nije ubio Agovića. Rekao je da je tog dana sreo Veska Agovića, koji mu je rekao da pođe sa njim da obave jedan posao...

Tvrdi da mu je Agović rekao kako da udara: Piljević

"Stigli smo usred šume kada mi je saopštio namjeru da opljačkamo njegovog strica... Sve je bila varka da bi me navukao da pođem s njim“, kazao je Piljević. Tvrdi da je odbijao da to učini, ali da mu je Agović zaprijetio da će ga ostaviti da se sam snalazi u šumi.

"Agović je uzeo držalicu od sjekire i rekao mi da Meha udaram po glavi kako bi ga onesvijestili i uzeli novac. Kada je Meho prišao, udario sam ga palicom po ruci gdje je držao lampu, a zatim po ramenu, nakon čega je pao. Tada sam bacio držalicu i nju je uzeo Vesko, kojeg je Meho prepoznao. Vesko ga je udario 5-6 puta po glavi i tijelu, a potom ga odvukao u potok, nakon čega mu je skinuo jaknu i druge stvari i potrčao prema autu“, ispričao je Piljević.

On je kazao da je tražio od Agovića da zovu hitnu pomoć, ali da je ovaj odbio.

Bonus video: