Budvanska rivijera bolja od turskog Mili Pjanga

0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Mili Pjango, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budvanska rivijera - Mili Pjango, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.10.2014. 21:19h

Nakon zajedničkog treninga dan ranije, odbojkaši Budvanske rivijere i turskog Mili Pjanga odigrali su i kontrolni meč u Mediteranskom sportskog centra – pobijedio je crnogorski šampion 3:0 (25:20, 25:20, 25:22). Odigrana su i dva dodatna seta, i ova su pripala domaćinu (25:23, 15:11).

U dvomeču sa turskom ekipom debitovao je brazilski tehničar Murilo Radke. Pored njega, starteri su bili korektor Armando Danger Mulen, primači Vojin Ćaćić i Josjelder Herardo Kala, srednji blokeri Petar Krsmanović i Milan Ćelić, te libero Ivan Rašović.

Lazar Ćirović je ušao u trećem set i odigrao posljednja dva umjesto Kale, koji je u petom setu igrao na korekciji. Ivan Ječmenica je odigrao dio četvrtog i cijeli peti umjesto Krsmanovića, dok su u posljednjem setu šansu dobili Aleksandar Ivković i Nikola Lakčević umjesto Radkea i Rašovića.

Izabranici Slobodana Boškana su nadigrali rivala skoro u svim elementima igre. Bili su bolji u napadu (61-51 odnos u poenima, 58-49 procent realizacije napada), ali i na bloku (10-6), dok je odnos aseva bio izjednačen (7-7). Budvani su imali bolji pozitivan prijem (61-56 posto), ali slabiji idealan prijem (42-46 %). Rivijera je imala manje grešaka od protivnika (32-38), ali i bolju realizaciju prvog napada nakon dobrog i slabijeg prijema, kao i kontri.

Najbolji poenter u domaćem timu bio je Ćaćić sa 20 poena, Kala je dodao 15, Mulen 13, a Ćelić 11. Krsmanović je upisao 6 poena, Ćirović 5, Ječmenica i Radke po 4. U poraženom timu, koji sa klupe vodi bivši trener Budvana Joško Milenkoski, istakao se Van Bram sa 21 poenom.

Budvani će od petka do nedjelje učestvovati na Memorijalu “Žarko Petrović”, sa Vojvodinom, bugarskom Dobrudžom i njemačkim Drezdenom.

Bonus video: