BUDUĆNOST ZA VIKEND IGRA BALKANSKI KUP

Vukčević: Ti mečevi će značiti svim igračima

0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.03.2019. 14:04h

Odbojkaši Budućnosti privode kraju pripreme za start nove sezone, u kojoj će prve obaveze imati na međunarodnoj sceni, Balkanskom kupu, u kojem će za rivale, za vikend u Baru, imati rumunsku Štincu, grčki PAOK i turski Mili Pjango.

"Od 21. avgusta smo radili fizičkoj spremi tehnici, koju su igrači morali da prođu, a već duže vrijeme radimo u dvorani. Odigrali smo jednu kontrolnu utakmicu sa ekipom Gacka, na kraju je bilo 2:2 u setovima. U prva dva seta igrala je postava koja bi trebala da igra Balkanski kup. Taj meč nam je dobro došao, a mislim da je bolje pao mlađim nego starijim igračima", kaže za „Vijesti“ trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Ljetos je Budućnost napustilo pet igrača. Repezentativac Marko Vukašinović je prešao u švajcarski Nafels, Marko Đuranović je otišao da studira i igra Italiji, Nikola Lakčević je novi član Budvanske rivijere, Boris Vlahović je otišao da radi u Sjedinjene Američke Države, dok se Jovan Delić vratio u Đerdap. Umjesto njih, u podgorički klub su stigli tehničar Miloš Tatar, korektor Goran Bošković i junior Ivan Zvicer (stigao iz nikšićkog Volej stara). Od prošlogodišnjeg sastava u klubu su i dalje (ne znači da će svi i ostati) Luka Babić, Andre Bojić, Bojan Strugar, Bojan Radović, Aleksandar i Nemanja Vidić.

Da bi nastup na Balkanskom kupu bio ozbiljniji, redove Budućnosti za ovaj turnir, pod ingerencijom Balkanske odbojkaške asocijacije, pojačali su igrači koji su trenutno bez kluba, što aktuelni, što bivši reprezentativci, korektor Vuk Medenica, libero Rade Papović te srednji bloker Blažo Milić. 

"Medenica, Papović i Milić će pomoći nama, ali i mi njima, po mogućnosti, kako bi pronašli neki novi angažman", ističe Vukčević.

Prema riječima Vukčevića, ambicije Budućnosti na Balkanskom kupu nijesu velike.

"Cilj je da igrači imaju neke međunarodne utakmice, zbog toga smo se i prijavili za ovaj kup. Ti mečevi će im značiti za naredni period. Kao što znate, Budućnost prošle sezone nije igrala Evropu, to su veliki troškovi za nas, nije bilo ni Balkanske lige. Najveća nepoznanica nam je rival u polufinalu, rumunska Baja Mare, dok su Mili Pjango i PAOK ekipe koje u svojim redovima imaju dosta internacionalaca, pogotovo turska ekipa koja je prošle sezone u svom prvenstvu bila dobro kotirana. Ponavljam, momci koji bi trebali da idu u inostranstvo, imaće dvije utakmice koje bi mogle da ih preporuče", rekao je trener Budućnosti.

U subotu u „Topolici“ igraju se polufinala, prvo PAOK - Mili Pjango (17.30), a onda Budućnost - Štinca (20). U nedjelju od 18.30 sati je finale, dva i po sata ranije meč za treće mjesto.

Ako treba da se ugasimo onda neka se ugasimo

Nekadašnji odbojkaški velikan na prostoru Srbije i Crne Gore, od odlaska generalnog sponzora Podgoričke banke, bukvalno „životari“. Od prošle sezone je na Budućnost aparatima, jer klub nema ni upravu, niti sponzora...

"Bukvalno nema nikakvih novosti, nikakvog pomaka. Čekamo formiranje opštinske vlasti, da vidimo da li će tu neko nešto pokrenuti sa mrtve tačke. Jer, Budućnost nije privatni klub, već klub grada. Hoće li tu neko naći neki interes, vidjećemo...Više nemamo energije da se ovakvo stanje održava na taj način. Teško je, ne može se funkcionisati. Moramo da prosimo i trošimo neke lične kredite, koje ne bismo trebali. Radimo za neko opšte dobro, u našoj školi odbojke ima više od 50-oro djece, u seniorskom timu ima 10-ak kadetskih, juniorskih i seniorskih reprezentativaca. Ako sve treba da se ugasi, onda neka se ugasi", kaže Vukčević.

Zbog takvog stanja u klubu, Budućnost će umjesto u Podgorici biti domaćin Balkanskog kupa u Baru.

"Morali smo to da uradimo iz dosta razloga, počev zbog povoljnije cijene smještaja, dvorane i prevoza koje smo dobili u Baru, kao i zbog nekih tehničkih stvari koje nijesmo bili u mogućnosti da realizujemo u Podgorici. Od participacije koje plaćaju ekipe učesnice, uspjeli smo sa tim da pokrijemo organizaciju turnira. Za taj novac u Podgorici to nijesmo mogli da uradimo", zaključio je Vukčević.