Uznemirujući sadržaj: U centru Nikšića otrovani pas i mačka

Podnesena je prijava policiji koja je izašla na lice mjesta, kao i veterinar koji je pregledao leševe
0 komentar(a)
Nišić, trovanje psa, Foto: Tim Korina Animals
Nišić, trovanje psa, Foto: Tim Korina Animals
Ažurirano: 01.09.2018. 16:49h

U noći između petka i subote u dvorištu zgrade u blizini gradskog parka u centru Nikšića, otrovana je ženka psa Megi, o kojoj je brinula većina stanara te zgrade.

Otrovan je i bezdomi mačak, kako u organizaciji Tim Korina Animals, od istog mesa namijenjenom psu.

Kako navode iz te organizacije, pas je prije trovanja bio dobrog zdravstvenog stanja, očišćen od svih parazita, a uskoro je planirana i sterilizacija.

”Megi je bila puna života i najviše je voljela da se izvrne na leđa dok je vi češkate po stomaku, ali to njeno povjerenje ljudima ju je stajalo glave, kada joj je neko u toku noći ostavio kesu sa mesom u kojem je bio neki otrov. Kesu su primijetili neki stanari, ali nisu pomislili ništa sumnjivo, s obzirom na to da ju je većina komšiluka redovno hranila. Jutros je pronađena ukočena sa krvavom pjenom koja joj je izlazila na usta, krvavim nosem i izmetom. Još ne znamo koji otrov je u pitanju jer je kesa izuzeta od strane policije, ali je kao i svaki dosad užasno jak jer psa od 50 - 60kg dovede u takvo stanje“, saopšteno je iz Tim Korina Animals.

Oni su najavili da će zbog ovog i prethodnih slučajeva trovanja apelovati na fitosanitarnu upravu koja je prošle godine "počela da u red dovodi prodavanje opasnih supstanci" i tražiti da se izjasne dokle su stigli sa tim poslom, jer su "očigledno ovi otrovi i dalje lako dostupni svim trovačima koji čekaju da normalni ljudi zaspe da bi krenuli u svoje ubilačke pohode".

Podnesena je prijava policiji koja je izašla na lice mjesta, kao i veterinar koji je pregledao leševe.

Uginule životinje su sahranili građani na prikladnom mjestu.

Bonus video: