Kristijana F: Moj drugi život

124 pregleda 0 komentar(a)
Mi djeca sa stanice Zoo, Foto: Pčelica
Mi djeca sa stanice Zoo, Foto: Pčelica
Ažurirano: 29.09.2014. 17:05h

Izdavačka kuća "Pčelica" je poslije pet izdanja knjige "Mi djeca sa stanice Zoo" objavila svojevrsni nastavak, knjigu "Kristijana F.: Moj drugi život".

Riječ je o necenzurisanoj priči o posljednjih 35 godina Kristijane Felšerinov, jedne od najpopularnijih antiheroina modernog doba.

"Mi djeca sa stanice Zoo", knjiga o djevojčici koja je sa 14 godina postala heroinska zavisnica, kao i film koji je na osnovu nje snimljen 1981. godine, doživjeli su planetarnu popularnost, koja je Kristijanu skupo koštala.

U trenutku kada je pokušavala da se oslobodi smrtonosnog poroka, dospjela je u žižu javnosti, zahvaljujući istom tom poroku koji je mnoge mlade koštao života.

Svi koji su čitali knjigu "Mi djeca sa stanice Zoo" sigurno su se pitali šta je danas sa Kristijanom. Na kraju svog novinarskog obrazovanja Sonja Vuković je dobila zadatak da napiše priču koju će sama istražiti. Onda se zapitala šta danas radi Kristijana F.

Umjesto priče, pojavio se roman o posljednjih 35 godina života jedne od najintrigantnijih i ujedno najrazobličenijih junakinja: "Kristijana F.: Moj drugi život".

"Malo ko je mislio da bih mogla da doživim 51. godinu. Ali vidi, tu sam: Kristijana F."

Tim riječima je Kristijana najavila svoju autobiografiju "Moj drugi život", koja se našla u prodaji najprije na njemačkom tržištu u oktobru 2013. godine.

Kristijana pokušava da živi povučeno, koliko je to moguće, noseći se sa svojim porokom koga se nikada nije oslobodila i svim njegovim užasnim posljedicama.

Upravo zbog toga Kristijana i njena životna priča treba da služe kao primjer i opomena svoj djeci da ne krenu njenim putem, poručuju iz "Pčelice".

Bonus video: