Požar u Nikšiću: Velika šteta, nema povrijeđenih

Vatrogasci su stigli brzo, ugasili požar, ali vatra je uništila spavaću i dnevnu sobu, pokućstvo, hranu, garderobu, a popucala su i stakla na kompletnom objektu. Čak je i nešto novca, koje su Mirkovići imali, izgorjelo
51 pregleda 1 komentar(a)
Ranko Mirković, Foto: Svetlana Mandić
Ranko Mirković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.09.2014. 08:57h

U nikšićkom naselju Mušovina, preko puta željezničke stanice, sinoć oko 19,15 časova izbio je požar u kući Ranka Mirkovića.

U požaru srećom niko nije povrijeđen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

„U gašenju požara učestvovalo je dvoje vozila i sedam vatrogasaca. Požar je brzo ugašen i tako spriječeno njegovo širenje na okolne objekte jer je postojala mogućnost da se vatra proširi i na kuće pored Mirkovića. Nažalost, šteta je velika“, kazao je „Vijestima“ komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević.

Prema riječima Mirkovića, koji živi sa suprugom i četvoro djece, u kući nije bilo nikoga kada je izbio požar.

„Došli smo kući oko 19,15 časova i primjetili ogroman dim iz spavaće sobe. Utrčali smo u kuću i pokušali da gasimo vodom, ali nijesmo uspjeli. Vidjeli smo da iz dijela spavaće i dnevne sobe izbija plamen izrazito crnog gustog dima. Pomislio sam da se radi o elektroinstalacijama, s obzirom da sam nekada radio kao električar. Međutim, kada sam došao do sklopke vidio sam da se ona od toplote topi, ali da je ostala u ispravnom stanju”, ispričao je “Vijestima” vidno potresen Mirković.

Pokušao je, kako je kazao, da vatru ugasi protivpožarnim aparatom, a u pomoć su mu priskočile i komšije.

“Kako sam gasio došlo je do ogromnog dima i odvajanja temperature i onda je i u dijelu koji nije zahvatila vatra došlo do topljenje svega. Prekinuo sam dovod struje i uradio ono što sam mogao kako bih familiju i sebe spasio u materijalnom smislu”, kazao je Mirković.

Vatrogasci su stigli brzo, ugasili požar, ali vatra je uništila spavaću i dnevnu sobu, pokućstvo, hranu, garderobu, a popucala su i stakla na kompletnom objektu. Čak je i nešto novca, koje su Mirkovići imali, izgorjelo.

“Kuća nažalost nije osigurana, a supruga i ja ne radimo. Dugo godina sam radio u policiji ali sam prodao radno mjesto jer zbog bolesti nijesam mogao više da obavljam posao koji sam radio. Sada sam kod Fonda PIO u proceduri za dobijanje penzije, s obzirom da sam operisan više puta i da imam astmu”, kazao je Mirković koji je i sunoć završio u bolnicu.

Usljed gašenja požara otrovao se dimom i nakon ukazane pomoći u bolnici, gdje je proveo dva sata, vratio se porodici iako je, kako reče, ljekar insistirao da ostane.

“Morao sam biti sa djecom i suprugom. Znam da su teška vremena ali nadam se da će mi pomoći iz opština Nikšić i Budva, jer sam dugo godina radio u Budvi, onoliko koliko mogu da makar prije nego što stigne zima zatvorim kuću, da možemo da se grijemo, a valjda ćemo se za ostalo nekako snaći”, kazao je potišteno Mirković, koji je noć sa suprugom proveo ispred kućnog praga, dok su djeca noćila kod komšija.

Uviđaj je jutros obavila nikšićka policija i nakon toga zna će se uzrok požara.

Bonus video: