Budućnost pred odbranom trofeja

Pobjedom na pljevaljskim Rudarom od 5:1 u pretposljednjem 8. kolu Premijer šahovske lige podgorička Budućnost je došla na prag odbrane titule šampiona
0 komentar(a)
šah, Foto: ŠSCG
šah, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 27.09.2014. 21:19h

Pobjedom na pljevaljskim Rudarom od 5:1 u pretposljednjem 8. kolu Premijer šahovske lige podgorička Budućnost je došla na prag odbrane titule šampiona. Pobjede za Budućnost upisali su Ivanišević, Miladinović, Đukić i Nikač, a remizirali su Kalezić i Pajković. Budućnost pred današnje posljednje kolo ima 14 bodova, dva više od Rumije i Mimoze, ali i bolji poen količnik.

Mimoza je juče remizirala sa nikšićkom Mladosti 3:3, a to je iskoristila barska Rumija koja je pobjedom nad bjelopoljskim "dr Ljubomir Đurđić od 4,5:1,5 bodovno dostigla Tivćane, ali ima poen i po prednosti, što je prvi dodatni kriterijum kod diobe mjesta.

U derbiju začelja Nikšić je sa 3,5:2,5 saladao Bijelu. Odlučila je pobjeda Brenja nad Gelerom na prvoj tabli. Elektroprivreda je sa 4,5:1,5 trijumfovala nad Herceg Novim.

Budućnost je u posljednjem kolu apsolutni favorit protiv Herceg Novog, pa nema sumnje da će kapiten „plavih” Nikola Đukić podići pobjednički pehar, koji će uručiti v.d. direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović.

Partije posljednjeg kola u ulcinjskom hotelu „Olimpik” igraju se danas od 9.30 sati, dok su svi prethodni mečevi počinjali od 15.30 časova.

Na tabeli vodi Budućnost sa 14 bodova ispred Rumije i Mimoze sa 12, Mladost ima 10, Rudar 9, Elektroprivreda 8, Bijela 6, Herceg Novi 4, Nikšić 3, "dr Ljubomir Đurdić 2.

Parovi posljednjeg kola Bergera sjutra od 9,30h: Bijela – Rumija, Elektroprivreda – Nikšić, Budućnost – Herceg Novi, Mladost – Rudar, Ljubomir Đurđić - Mimoza,

Bonus video: