Budvanska rivijera i drugi put bolja od Vojvodine

67 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Rašović, Foto: Savo Prelević
Ivan Rašović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2014. 20:11h

Kao i dan ranije, odbojkaši Budvanske rivijere savladali su i danas Vojvodinu 3:1 (25:23, 27:25, 23:25, 25:22), u drugoj kontrolnoj utakmici odigranoj u Budvi, u sklopu priprema za novu sezonu. Nakon zvaničnog dijela, odigrana su još dva seta, prvi su dobili gosti 25:20, a drugi Budvani 15:7.

Trener Budvana Slobodan Boškan je odlučio da meč počne ista postava kao u petak - tehničar Aleksandar Ivković, korektor Armando Danger Mulen, primači Vojin Ćaćić i Joslejder Herardo Kala, srednji blokeri Petar Krsmanović i Milan Ćelić, te libero Ivan Rašović, umjesto koga je drugi set odigrao Nikola Lakčević.

U dodatna dva seta, šansu su dobili Lazar Ćirović (umjesto Kale), Miloš Simović (Mulen), Ivan Ječmenica (Ćelić) i Lakčević (Rašović).

"Djelimično sam zadovoljan, bilo je bolje u prvom meču, ali je danas za Vojvodinu nastupio Veljko Petković, pa je utakmica dobila na težini, Novosađani su bili ozbiljniji protivnik. Već sam rekao momcima da mi svaku kontrolnu utakmicu moramo da igramo kao da je u pitanju Liga šampiona. Igrači su umorni i teški, to je jasno, ali mi, objektivno, jesmo dosta jači od Vojvodine, ali to nismo pokazali. Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno da pobijedimo", rekao je Boškan za „Vijesti“.

Najbolji poenter je bio Ćaćić sa 24 poena, Kala je dodao 22, Krsmanović 17, Mulen 12, Ćelić 8, Simović 4, Ivković 3, te Ćirović, Ječmenica i Lakčević po 1.

U ekipi Vojvodine istakli se Luburić sa 33 i Katić sa 23 poena.

Crnogorski šampion će naredne mečeve igrati u utorak i srijedu, kada je u Budvi rival turski Mili Pjango, koga vodi bivši trener Rivijere Joško Milenkoski.

"Odličan protivnik za sparing, jača ekipa od Vojvodije, u turskoj ligi ima dosta teških i jakih utakmica u nogama. Dolaze, dakle, u takmičarskoj formi, a predvodi ih trener Milenkoski. Igraju čvrsto, biće to dobra provjera", dodao je Boškan.

Bonus video: