Suđenje po tužbi novinara "Vijesti" Slavka Radulovića: Postupak prekinut zbog stečaja "Pobjede"

U sudu objašnjavaju da se mora sačekati ishod stečaja, da bi postupak eventualno bio obnovljen ili nastavljen jedino prema Vešoviću, ukoliko bi "Pobjeda" prestala da radi
0 komentar(a)
pobjeda2_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
pobjeda2_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 27.09.2014. 17:23h

Prekinuto je suđenje po tužbi novinara "Vijesti" Slavka Radulovića, koji traži 20.000 eura i javno izvinjenje "Pobjede" i kolumniste tog lista Marka Vešovića, zbog uvreda u tekstu "Ućerivač zorta".

Sutkinja Branka Zeković, donijela je takvo rješenje, jer je "Pobjeda" u međuvremenu otišla u stečaj.

U sudu objašnjavaju da se mora sačekati ishod stečaja, da bi postupak eventualno bio obnovljen ili nastavljen jedino prema Vešoviću, ukoliko bi "Pobjeda" prestala da radi.

Sud je Vešoviću, nakon dvije godine nemogućnosti da ga nađu na dostupnoj adresi, postavio privremenog zastupnika advokata Nebojšu Golubovića, koji će ga predstavljati u tom sporu, ukoliko se on u međuvremenu ne pojavi.

Tužba je podnijeta u maju prije dvije godine, a Zeković je drugi sudija koji postupa u tom predmetu, jer je prvi u međuvremenu otišao na bolovanje, ne započevši spor.

Sporni tekst objavljen u "Pobjedi", krajem aprila prije dvije godine, obiluje nizom uvreda, govora mržnje i neprimjerenih izraza napisanih na račun Radulovića, u kojem je, između ostalog, novinar "Vijesti" okarakterisan kao "kesedžijin hrt", "siledžija" i "smeće".

Bonus video: