Budućnost u derbiju dobila Mimozu za prvo mjesto

0 komentar(a)
Budućnost - Mimoza, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Budućnost - Mimoza, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 27.09.2014. 11:43h

U derbiju 7. kola, ali i cjelokupnog dosadašnjeg toka Premijer lige u šahu, Budućnost je sa 4:2 savladala tivatsku Mimozu i preuzela vođstvo na tabeli.

U uzbudljivom meču, odlučila je odlična igra Ivaniševića i Pajkovića. Ivanišević je u Slovenskoj odbrani nadigrao Sedlaka, dok je Pajković u Mar del Plata varijanti Kraljeve indijke bio bolji od Draganića.

Nakon velike borbe, remijem su završene partije Miladinović - Draško, Đukić - Lekić, Kalezić - Todorović i Nikač - Popadić.

"Budućnost je pokazala šampionsku klasu u odlučujućem meču i ja im čestitam zasluženu pobjedu i vjerovatno odbranu titule. Borićemo se do kraja, čekajući njihov kiks", rekao je kapiten Mimoze Dragan Popadić.

Mimoza je porazom izgubila čelnu poziciju i sada zaostaje bod za „plavima”.

"Mimoza igra sjajno na ovom šampiopnatu, ali mislim da smo zasluženo trijumfovali. Ništa nije gotovo, jer ima još dva meča. Nadamo se, međutim, da ćemo maksimalno odgovornom igrom zabilježiti pobjede i odbraniti titulu prvaka", istakao je Nikola Đukić, kapiten Budućnosti.

Bokeljski derbi između Bijele i Herceg Novog je bez vatre okončan remijima na svih šest tabli, a Mladost je čak sa 5:1 savladala bjelopoljsku ekipu „Dr Ljubomir Đurdić”.

Rumija je sa 3,5:2,5 dobila Nikšić, a Elektoprivreda i Rudar su remizirali.

Budućnost je prva sa 12 bodova, Mimoza 11, Rumija 10, Rudar, Mladost 9, Elektoprivreda, Bijela 6, Herceg Novi 4, „Dr Ljubomir Đurđić” 2, Nikšić 1.

Danas od 15.30 sati igra se 9. kolo.

Bonus video: