Policija otkrila ukradeni "audi" dok je pripremala izjave za novinare

Vozilo, vrijedno 70.000 eura, prema prvim podacima sa graničnog prelaza, ukradeno je u Švajcarskoj, a za njegovim upravljačem bio je državljanin Albanije
8 komentar(a)
audi Božaj, Foto: Savo Prelević
audi Božaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2014. 09:59h

Dok su se crnogrski i albanski službenici MUP-a spremali da novinarima saopšte rezultate zajedničke operacije o smanjenju prekograničnog krimanala, policajci su na Božaju zaplijenili 70.000 vrijedan “audi”.

To vozilo, prema prvim podacima sa graničnog prelaza, ukradeno je u Švajcarskoj, a za njegovim upravljačem bio je državljanin Albanije. Crnogorski policajci priveli su vozača, kako bi provjerili ima li veze sa krađom automobila.

Na Božaju su potom predstavljeni rezultati zajedničke operacije graničnih policija Crne Gore i Albanije kodnog naziva “Bojana 2014“.

Novinarima je rečeno da je tokom te operacije otkriveno i 40 emigranata, zaplijenjena veća količina marihuane, izvršeno porijeko 200 detaljnih kontrola...

Akcija je počela je 22. septembra, a završava se sjutra.

Osim policajaca te dvije zemlje, u operaciji sudjeluje 14 službenika granične policije iz BiH, Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Rukovodilac Odsjeka za kontrolu prelaženja državne granice u Sektoru crnogorske granične policije Slavko Vojinović, kazao je juče da je pokrovitelj operacije ženevski Centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

"Zajedničke operacije podrazumijevaju rad policijskih službenika iz više zemalja regiona na jednom međunarodnom graničnom prelazu, sa ciljem razmjene znanja i iskustva na polju borbe protiv prekograničnog kriminala", rekao je Vojinović.

Načelnik granične policije Albanije Mereteza Genc rekao je da je saradnja sa kolegama iz Crne Gore i ranije bila dobra.

"U posljednjih 24 časa na graničnim prelazima realizovane su dvije zapljene marihuane. Prošle noći je odrađena i akcija otkrivanja 40 ilegalnih imigranata, koji su krenuli ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu između Albanije i Grčke”, istakao je Genc.

Menadžerka programa granične bezbjednosti DCAF-a Ljubljana Jelka Klemenc istakla je da je ovo druga uspješna zajednička operacija ove godine.

Bonus video: