U Budvi uhapšen "Spajdermen" provalnik sa Kosova

Krađe su se, prema riječima radnika obezbjeđenja, dešavale na petom i višim spratovima, što je ih u početku, tvrde, zbunjivalo
101 pregleda 10 komentar(a)
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.09.2014. 07:09h

Pripadnici obezbjeđenja hotela "Avala", uspjeli su prije dvije večeri da opkole Kosovara I.Ć. koji je namjeravao da pokrade jedan od apartmana, a potom su ga službenici budvanske policije uhapsili.

Službenici firme "System security" saopštili su "Vijestima" da su desetak dana spremno čekali na povratak lopova, nakon što im je rečeno da su brojni gosti prijavili da im nestaju stvari iz hotelskih soba.

Krađe su se, prema njihovim riječima, dešavale na petom i višim spratovima, što je u početku zbunjivalo obezbjeđenje.

"Znali smo da je riječ o nekome vrlo spretnom i sposobnom, jer je potrebna nevjerovatna fizička spremnost da se dođe do tih soba. U to smo se uvjerili hvatajući lopova, koji je, uprkos poznim godinama, bio izuzetno utreniran", kazao je šef obezbjeđenja “System securityja”.

On je ispričao da je Kosovar, iz mjesta Obilić, u njihovu zamku upao nakon punih deset dana.

"Negdje oko dva sata, jedan od naših primijetio je čovjeka na zidu visokom pet metara, koji se poput mačke kretao. Sa lakoćom je preskočio zid i popeo se na peti sprat", navodi izvor “Vijesti”.

Kada je vidio da ga prate, dao se u bijeg, ali uzalud jer je obezbjeđenje blokiralo cijeli hotelski kompleks. Potom su mu službenici policije, stavili lisice na ruke.

Hvatanje tog lopova desilo se tokom slučaja u hotelu "Maestral", gdje je prošlog četvrtka još policiji nepoznat muškarac upao u sobu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

Ona je bila smještena u apartmanu na četvrtom spratu. Iz policije sinoć su saopštili da preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju osobe koja je 18. septembra na štetu Tabakovićeve “počinila krivično djelo teška krađa”.

Bonus video: