Hamilton pobijedio Ferari i navijače

Možda i ključni trenutak dogodio se već u 1. krugu. Sebastijan Fetel je pokušao da pretekne Kimija Raikonena, ali je to iskoristio Hamilton i zaobišao Njemca. Fetel je pokušao da se odbrani, ali je udario u najvećeg rivala i pao na začelje.
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2018. 14:50h

Fanovi Ferarija su "okupirali" tribine Monce, čekali prvu pobjedu Skuderije na domaćem terenu od 2010. godine, ali su mogli samo da gledaju doktorsku disertaciju Luisa Hamiltona.

Iako je krenuo iz tandema velikana iz Maranela, aktuelni šampion je na Velikoj nagradi Italije upisao 68. pobjedu u karijeri i napravio ogroman korak ka petoj tituli prvaka svijeta.

"Ti si taj čovjek. Ti si taj čovjek", govorili su Crnom Biseru preko timskog radija nakon trke.

Možda i ključni trenutak dogodio se već u 1. krugu. Sebastijan Fetel je pokušao da pretekne Kimija Raikonena, ali je to iskoristio Hamilton i zaobišao Njemca.

Fetel je pokušao da se odbrani, ali je udario u najvećeg rivala i pao na začelje.

Raikonen je, osim kada je otišao u pit-stop i nakratko sredinom trke, kada je brzo vratio čelo karavana nakon duela sa Hamiltonom, vodio sve do starta 45. kruga.

Tada ga je Hamilton na kraju ciljne ravnine majstorski zaobišao i rutinski sačuvao pobjedu do kraja.

Time je uvećao prednost nad Fetelom sa 17 na 30 bodova, jer je Njemac bio četvrti.

Zapravo, kroz cilj je prošao peti, ali je trećeplasirani Maks Ferstapen kažnjen pomjeranjem pet sekundi unazad zbog incidenta sa Valterijem Botasom, koji je na kraju zauzeo njegovo mjesto na pobjedničkom postolju, iza Hamiltona i Raikonena.

Bonus video: